Tusindvis af Apple-fans - og en robot - i kø efter iPhone 6S

Nu ruller den globale Apple-hype igen. Fra Sydney til London til Hong Kong ligger tusinder af mennesker i kø for at få fingrene i den nye iPhone 6S.

Telepresence-robotten Lucy i kø efter en iPhone 6S ved lanceringen i Sidney i Australien Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID GRAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den årlige Apple-hype ruller igen. Tusindvis af mennesker - og en enkelt robot - ligger i kø verden over for at få fingrene i iPhone 6S og 6S plus. Hvor meget juice, der er tilbage i markedet for Apple, kan salget af de nye iPhones være med til at indikere, når det bliver sparket i gang i Sidney.

Eksperter forventer, at 12 til 13 millioner mennesker vil anskaffe sig den nye iPhone i løbet af den første weekend. I 2014 solgte Apple 10 millioner iPhone 6 den første weekend, hvilket var færre end forventet, fordi den succesfulde telefon blev forsinket i verdens største smartphonemarked Kina.

Robotten Lucy er en af de spændte i køen til Apple Store i Sydney. Det er marketingsmedarbejderen Lucy Kelly, som opererer robotten fra sin arbejdsplads.

»Jeg har arbejde og andre ting at tage mig til, så jeg kan ikke bruge to dage på at ligge i kø. Min chef foreslog, at jeg tog en af robotterne her ned og brugte den til at spærre en plads,« siger hun til Reuters fra en iPad, der er monteret på toppen af robotten og tilføjer »Jeg elsker gadgets. Det nye kamera skulle være fantastisk«

IPhone 6S ligner sidste års iPhone 6 på ydersiden, men indholdet bliver stærkere med blandt andet et forbedret kamera og en ny display-teknologi.