Tusinder af fyringer på vej på Wall Street

Pressede banker gør klar til at svinge kniven over ansatte

Bank of America fyrer 30.000, og flere andre banker meldes på vej med fyringsrunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De ansatte i New Yorks finanscentrum omkring Wall Street har god grund til at liste langs væggene og spejde efter chefen på gangene. I weekenden annoncerede Bank of America, at man vil fyre 30.000 ansatte som del af en spareplan, der skal skære udgifter for 5 milliarder dollar væk. Og der er flere omfattende fyringsrunder på vej hos de andre banker, skriver CNN Money.

"Bankerne er skiftet til i nedskærings-gear. Bankerne med den største tilstedeværelse har de bedste muligheder for at blive mere effektive og reducere omkostningerne gennem fyringer," siger Anthony Polini, bankanalytiker hos Raymond James.

Ifølge CNN er både Goldman Sachs og Credit Suisse i gang med såkaldte "prik, prik"-fyringer, hvor ansatte får at vide, at de kan beholde titel og løn, men at de per 1. oktober ikke længere har et job at udføre. Bankerne håber dermed på at mange vil søge væk og finde nye job uden en decideret fyring. Dermed slipper bankerne for at offentliggøre helt så store tal for kommende fyringsrunder, og samtidig kan de nedjustere forventningerne til lønudgifter i fjerde kvartal.CNN Money har dog ikke kunnet få det bekræftet fra Goldman Sachs og Credit Suisse.Ud over Bank of Americas omfattende fyringsrunde, har Barclays annonceret at 3.000 stillinger skal skæres væk. Credit Suisse har også meddelt, at der skal spares 2.000 stillinger.

Citigroup, Barclays og Morgan Stanley har ikke annonceret nye fyringer i år, men det antages, at der skal spares tusinder af stillinger i de tre banker. I alt forventer analytikere, at antallet af fyrede i Wall Streets banksektor skal regnes i seks-cifrede tal."Afdelingscheferne sidder bogstaveligt talt og kigger på antallet af ansatte hver dag og prøver at finde ud af, om de kan beholde en mere eller om der skal skæres en fra," siger en kilde fra en stor investeringsbank til CNN Money.

Lige som i Europa har de amerikanske banker fået én over nakken på aktiemarkederne. Bank of America har mistet 47 pct. af sin værdi siden årets begyndelse, mens Citigroup har tabt 43 pct. Barclays har tabt 44 pct. og JPMorgan Chase har tabt 24 pct.