Tusinder af britiske arbejdspladser er reddet i Toys R Us

Foto: Liselotte Sabroe

Flere tusinde britiske arbejdspladser i selskabet Toys R Us er blevet reddet, efter at selskabets kreditorer godkendte selskabets omstruktureringsplan (CVA), der blandt andet indholder lukningen af mindst 26 underskudsgivende butikker og en reducering af størrelsen på andre butikker i landet.

Det skriver The Guardian.

Toys R Us er gået med til at investere 9 mio. pund (ca. 75,6 mio. kr.) i sine pensionsaftaler over de næste to år, hvilket har gjort at selskabets kreditor The Pension Protection Fund, sammen med næsten alle andre af Toys R Us' kreditorer, har godkendt selskabets omstruktureringsplan og derved reddet selskabet for at skulle gå konkurs.

»Vi er tilfredse med at have sikret os støtten fra vores kreditorer, og vi vil arbejde tæt med dem i de kommende måneder. Afstemningen for CVA-planen viser, at der er en stærk støtte til vores forretningsplan, og det giver os den platform, vi har brug for for at transformere vores selskab, så vi bedre kan servicere vores kunder i dag og langt ind i fremtiden,« siger Steve Knights, der er administrerende direktør i Toys R Us UK, til The Guardian.

Steve Knights siger yderligere til The Guardian, at alle selskabets forretninger vil forblive åbne som normalt indtil foråret i 2018. Yderligere bekræfter han, at kunder kan fortsætte med at shoppe online, og der kommer ikke til at være nogen ændringer i forhold til selskabets politikker.

Det forventes at omkring 800 medarbejdere stadig kan risikere at miste deres arbejde som et resultat af omstruktureringen, dog vil flere end 2000 stillinger blive reddet.

/ritzau/FINANS