Turnaround slår igennem på driften for MT Højgaard

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har de seneste år været igennem en omfattende turnaround, og det viser sig på driften i andet kvartal, hvor der er stor fremgang.

MT Højgaard kommer ud af andet kvartal med et driftsoverskud på 72 mio. kr., hvilket er en fremgang på 26 mio. kr. i forhold til samme periode året før. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MT Højgaard kommer ud af andet kvartal med et driftsoverskud på 72 mio. kr., hvilket er en fremgang på 26 mio. kr. i forhold til samme periode året før.

Fremgangen er sket på trods af en vigende omsætning, der i kvartalet faldt til 1596 mio. kr. fra 1685 mio. kr. i andet kvartal året før, hvilket selskabet selv betegner som lavere end forventet. Samlet giver det en overskudsgrad på 4,5 pct. mod 2,7 pct. i samme kvartal sidste år.

Selskabet peger selv på, at fremgangen i indtjeningen skyldes øget fokus på lønsomhed, men også et større fokus på digitalisering samt tidligere inddragelse af kunderne.

- Dermed får de langt større valgfrihed, inden de låser sig fast på bestemte løsninger, og de får vished for, hvordan det endelige resultat bliver på alle parametre. Med de resultater, vi har opnået hidtil, og de tilbagemeldinger, vi får fra vores kunder, er jeg sikker på, at vi er på rette vej, siger Torben Biilmann, administrerende direktør i MT Højgaard, i en kommentar til regnskabet.

MT Højgaard skriver desuden i regnskabet, at bygge- og anlægsmarkedet i Danmark er i bedring, og at der er udsigt til en pæn stigning i aktiviteten i resten af 2015.

I forbindelse med regnskabet justerer MT Højgaard-koncernen forventningerne til 2015 og venter nu en omsætning i niveauet 7 mia. kr. og et resultat af primær drift (EBIT) på 325-375 mio. kr. før særlige poster svarende til en margin på 5 pct.

Tidligere ventede selskabet en omsætning i 2015 på 7,0 til 7,5 mia. kr. med et positivt EBIT-resultat på 300-375 mio. kr. før særlige poster svarende til en margin på 4-5 pct.

De justerede forventninger forklares blandt andet ved en midlertidig forlængelse af datterselskabet Greenland Contractors kontrakt på Thule-basen, der ser ud til at blive forlænget et år efter en længere politisk og juridisk strid.