Turistbranche efterlyser politisk handling

Hvis Danmark skal konkurrere med vores nabolande om turisterne, skal politikerne træde til, mener branchen. Dansk turisme omsætter for 60 milliarder kr. årligt.

Læs mere
Fold sammen
- Vi har brug for, at politikerne handler nu.

Så klart var budskabet på torsdagens turismekonference på Christiansborg fra Jan Laursen, formand for Turisterhvervets Samarbejdsforum og Horesta, der er hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation.

Han pegede på de danske visumregler, som han mener forhindrer blandt andet kinesere og russere i at holde ferie i Danmark. Også planloven og momsreglerne fik kritik med på vejen.

- Der skal være mulighed for en mindre restriktiv fortolkning af planloven, sagde han.

Her peger han blandt andet på udviklingsmuligheder for eksisterende attraktioner.

Momsreglerne finder branchen konkurrenceforvridende, da man ikke har de samme muligheder for at trække udgifter fra til eksempelvis varme som for eksempel en gartner har. Sammenligningen fra branchen er, at de ikke kan have gæster på kolde hotelværelser, ligesom gartnere ikke kan dyrke røde tomater uden varme.

Antallet af udenlandske overnatninger i Danmark er faldet med seks procent siden 2000, svarende til 1,5 millioner overnatninger. I samme periode er tallet i de oprindelige EU-lande steget med 10 procent.

I alt omsætter dansk turisme for 60 milliarder kroner årligt./ritzau/