Tunge erhvervsfolk klar med ny fond

Næsten en milliard kroner er klar til at blive pumpet ud i små og mellemstore danske virksomheder.

Foto: Nationalbanken/ FRIT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske kapitalfond Capidea, hvis ejerkreds blandt andet består af en række tidligere topchefer i dansk erhvervsliv, er nu klar med en ny fond.

Det er lykkedes at rejse 725 millioner kroner i første closing til kapitalfondens anden fond, der skal investere i mindre og mellemstore danske virksomheder. Flere investorer kan komme til i løbet af foråret 2012, lyder det fra ledelsen.

”Vi vurderer, at der er et stort behov for kapital til små- og mellemstore virksomheder. Med den nye fond kan Capidea aktivt bidrage med kapital og sparring til virksomheder, der står over for et generationsskifte eller har brug for kapital til vækst, herunder eksempelvis international ekspansion”, siger administrerende direktør og partner Erik Balleby Jensen.

Investorerne i den nye fond er blandt andet Dansk Vækstkapital, Nordea Liv og Pension, VKR Holding, Jysk Holding og Hanssen Invest. 

Mellemstort fokus

Investeringsfokus er rettet mod danske virksomheder med en omsætning mellem 50 og 500 millioner kroner.

Det er typisk virksomheder med et godt potentiale for vækst og internationalisering, men har behov for kapital og sparring til at realisere vækstpotentialet.

Et eksempel på den slags virksomheder er nordjyske Klokkerholm Karosseridele, hvor Capidea købte aktiemajoriteten i efteråret gennem den første fond. Det er en virksomhed med 100 ansatte og en årlig bruttofortjeneste på 82 mio. kr. Firmaet har en stærk position på det europæiske marked for produktion og salg af karosseri-dele til biler, der repareres på værksteder, som ikke er tilsluttet de store bilfabrikker og derfor efterspørger uoriginale reservedele.

Erik Balleby Jensen har tidligere haft ledende stillinger i både Nordea og Accenture. Med om bord i Capidea er også Jens Thøger Hansen, der som tidligere direktør i Brdr. Hartmann, Skjern Papirfabrik og SIS International har arbejdet med strategisk forretningsudvikling og internationalisering.