Tue Mantoni tager millioner med sig ud af B&O

I henhold til Tue Mantonis kontrakt får han 18 måneders løn med sig ud af virksomheden, selv om han ifølge bestyrelsesformand Ole Andersen selv har sagt op.

11 mio. kr. Det er hvad Tue Mantoni ekstraordinært får med sig, når han om to måneder siger farvel til den kriseramte elektronikkoncern Bang & Olufsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

11 mio. kr.

Det er hvad Tue Mantoni ekstraordinært får med sig, når han om to måneder siger farvel til den kriseramte elektronikkoncern Bang & Olufsen (B&O). Det skal ifølge bestyrelsesformand Ole Andersen ikke ses som et gyldent håndtryk, men er det Tue Mantoni får i henhold til sin kontrakt.

Beløbet svarer til 18 måneders løn, og baseret på Mantonis årsløn i regnskabsåret 2014/15 som løb op i 7,3 mio. kr. giver det en samlet pose penge på lige under 11 mio. kr. til den afgående topchef.

Dertil kommer værdien af Tue Mantonis aktiebaserede aflønning, som endnu er ukendt, og som godt kan løbe op i yderligere nogle millioner kr. Det endelige beløb vil fremgå af det næste kvartalsregnskab fra virksomheden.

Til sammenligning ligger aktiekursen i B&O ca. 8 kurspoint lavere i kurs 70 i dag sammenlignet med dengang i 2011, da Tue Mantoni tiltrådte som virksomhedens topchef.