Tue Mantoni ikke fyret - ønskede selv et stop

Tue Mantoni forlader Bang & Olufsen i god forståelse med selskabets bestyrelse og formand, Ole Andersen, der understreger, at der ikke er tale om en fyring af topchefen.

Tue Mantoni forlader Bang & Olufsen i god forståelse med selskabets bestyrelse og formand, Ole Andersen, der understreger, at der ikke er tale om en fyring af topchefen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

Det siger Ole Andersen til Ritzau Finans.

- Tue Mantoni og jeg startede med at tale om, at han ville videre for cirka ni måneder siden, oplyser formanden, men understreger, at bestyrelsen og Tue Mantoni dengang blev enige om, at det, med de strategiske projekter, der var på banen dengang, ikke skulle gennemføres på daværende tidspunkt.

- Vi blev enige om, at de projekter skulle gennemføres, og så måtte vi tage en drøftelse igen, siger formanden og understreger, at det skete i troen på, at Tue Mantoni ville være ligeså dedikeret, som han indtil da havde været, og det var han.

Dedikeret venter formanden i øvrigt også, at Mantoni vil være indtil den nye topchef, Henrik Clausen, træder til 1. juli og i den tid efter, hvor han skal sætte den nye topchef ind i tingene.

- Vi var heldige, at Henrik Clausen kunne begynde 1. juli., hvilket er overraskende hurtigt, siger Ole Andersen og kalder det "tilfældighedernes spil".

Henrik Clausen var på vej væk fra Telenor og på vej hjem mod Danmark.

Hvor længe de to direktører skal sidde sammen, vil Ole Andersen ikke sige.

- Jeg mener dog, at en ud- og indgående direktør ikke skal sidde lårene af hinanden i al for lang tid, men de to kommer selv til at beslutte, hvor lang tid det bliver. Og når Tue Mantoni går ud ad døren, så er telefonen jo også opfundet, siger han.

Selv om Ole Andersen ikke gør sig mange overvejelser om, hvorvidt han gerne havde set Tue Mantoni fortsætte og føre næste fase for B&O ud i livet, så siger han alligevel:

- Jeg har haft et fortrinligt samarbejde med Tue Mantoni, som jeg gerne havde fortsat. Men når emnet (aftrædelse, red.) bliver bragt op af direktøren selv, må bestyrelsen overveje, om den og virksomheden har en administrerende direktør, der har lyst og energi til endnu et langt sejt træk.

Tue Mantoni var ikke klar til det.

- Det har han helt rimeligt vurderet, at han ikke var, og han måtte videre i teksten. Det måtte man forholde sig til, siger Ole Andersen, der også fremhæver, at den lange tid har givet bestyrelsen mulighed for og tid til at finde ud af, hvad der skulle gøres.

I første omgang tog B&O kontakt til rekrutteringsfirmaer - først løst - men de seneste par måneder har den proces taget fart, oplyser formanden, der også understreger, at Tue Mantoni ikke er fyret.

- Han har selv bragt emnet (aftrædelse, red.) på banen. Og vi har taget en voksen drøftelse af, hvad vi gør, siger han.

Bestyrelsesformanden oplyser også, at Tue Mantoni ikke får et decideret såkaldt gyldent håndtryk.

- Der er ikke tale om et gyldent håndtryk. Han behandles efter sin kontrakt, og får løn i 18 måneder efter han holder op, oplyser Ole Andersen.