Tryllekunstneren, der blev advokat

Andro Vrlic er forsvarer for Jørgen Glistrup i Parken-sagen om kursmanipulation og ny partner hos Stagetorn Advokater. Men hans karriere begyndte et helt andet sted; som trylle­kunstner.

Andro Vrlic ser ligheder mellem trylleriet og jobbet som advokat i retten i forhold til at stille sig op foran en forsamling og præsentere noget på en overbevisende måde. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke mange advokater, der på visitkortet kan skrive »fhv. trylle­kunstner«, men det kan Andro Vrlic, der er forsvarer for tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup i den aktuelle ankesag om kurs­manipulation.

Andro Vrlics tryllekarriere begyndte, da han var ti år. Ideen fik han fra sin mor en dag, de var på biblioteket. Andro Vrlic vidste ikke, hvilken bog han skulle låne. Hans mor foreslog en bog om trylleri, og så var han solgt. Han tryllede fra morgen til aften, også i timerne i skolen, og begyndte at optræde rundt om i landet og var på TV.

Han fik fritidsjob i landets eneste tryllebutik, Pegani, som ligger i Horsens, hvor indehaveren lærte ham endnu flere trick.

Andro Vrlic kunne have gjort trylleriet til sin levevej, men efter et par års overvejelser om sin fremtid – mens han turnerede som tryllekunster – valgte han at læse jura.

Trylleriet finansierede hans studier, og han fortsatte med at optræde i sin fritid, mens han var advokatfuldmægtig hos Plesner og siden advokat hos Kammeradvokaten.

For fem-seks år siden lagde han tryllepinden på hylden, men når han er »på« i retten, fletter de to karrierespor sig umærkeligt sammen.

»At stille sig op foran en forsamling og præsentere noget på en overbevisende måde er jo også det, man gør, når man som advokat procederer sager i retten,« siger Andro Vrlic.

Andre kort i ærmet

At forvandle Jørgen Glistrups ubetingede fængselsdom fra byretten til frifindelse i landsretten kan ikke klares med trylleri, men Andro Vrlic har andre kort i ærmet.

I en anden stor sag om kursmanipulation, EBH-sagen, lykkedes det Andro Vrlic at få frikendt en tidligere fondschef i EBH Bank for tiltale i tre sager i komplekset.

Det siger ikke nødvendigvis noget om udfaldet i Parken-sagen, men ifølge Andro Vrlic har han en »rimeligt god statistik« i sager, han har ført om økonomisk kriminalitet, som er hans speciale. De seneste to år som selvstændig, men pr. 1. august i år partner hos Stagetorn Advokater.

Tidligere har Andro Vrlic også været forsvarer i sager om vold, røveri og drab, hvor udfaldet, oftere end i sager om økonomisk kriminalitet, er givet på forhånd.

»I sager om økonomisk kriminalitet kan man som forsvarer bedre gøre en forskel, fordi sagerne ofte angår forhold, hvor der er tvivl om forståelsen af faktum eller retsreglerne. Dermed har man en større mulighed for at få sin klient frikendt,« siger Andro Vrlic, der går efter frifindelse af Jørgen Glistrup.

Advokat Arvid Andersen lærte Andro Vrlic at kende under EBH-sagen, hvor Arvid Andersen også var forsvarer. Han beskriver Andro Vrlic som »klientens mand på den gode måde«, fordi han i retssager »tager de kampe, der skal tages« med anklager og domstol i forhold til den, han skal forsvare.

»Og så tror jeg ikke, at der er så langt fra det private menneske til advokaten. Han er sig selv,« siger Arvid Andersen.