Trygvesta på jagt efter svensk konkurrent

Forsikringskoncernen Trygvesta bekræfter at man er på opkøbsjagt i nabolandet. Her forhandler Trygvesta med svenske Moderna Försäkringar i bestræbelserne på at blive Nordens største tryghedsleverandør.

Trygvesta med koncernchef Stine Bosse (billedet) i spidsen er på opkøbsjagt i det svenske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Forsikringskoncernen Trygvesta har konstateret markedsrygter om, at TrygVesta vil købe Moderna Försäkringar SAK (Moderna) og bekræfter, at der foregår forhandlinger med Moderna Finance, der ejer Moderna, men at disse forhandlinger på nuværende tidspunkt ikke har ført til en endelig aftale.

"Der udestår forhandlinger om en række forhold, og såfremt disse forhold bliver endelig afklarede, kan TrygVesta og Modernas ejer indgå en endelig aftale," skriver Trygvesta.

Forsikringkoncernens strategi er at være en ledende nordisk tryghedsleverandør.

Trygvesta lancerede forsikringsaktiviteter til privatpersoner i Sverige i 2006 og har siden vokset kraftigt, således at porteføljen nu er 350 mio. skr., hvilket svarer til en markedsandel på 0,5 pct..

"Ambitionen er at få en markedsandel på 8 pct. af privatmarkedet i 2012. Hidtil er væksten opnået gennem eget call-center og Nordea bankassurance. Endvidere begyndte TrygVesta i september 2008 at sælge forsikringer til industrikunder. Modernas markedsandel er cirka 2 pct. i Sverige," oplyser Trygvesta.

En eventuel overtagelse af Moderna Forsäkringer vil komplementere Trygvesta i Sverige med øget markedskraft og endnu stærkere distributionsplatform, fremhæver Trygvesta. Trygvesta vil udtale sig yderligere, når forhandlingerne er slut.

RB-Børsen