Trygs regnskab overgik forventningerne

Trods det bekostelige skybrud i august overgik resultatet af forsikringsdriften i Tryg analytikernes forventninger. Men præmieindtægterne siver stadig på grund af Sverige, mens de ligger uændrede i Danmark og Norge.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tryg forbedrede resultatet af sin forsikringsdrift i årets tredje kvartal. Men præmieindtægterne siver i landets største forsikringsselskab. Det er overskrifterne på Tryg Forsikrings regnskab for årets tredje kvartal.

Det forsikringstekniske resultat blev på 793 mio. kroner mod 766 mio kroner i den tilsvarende periode i fjor. Og det overgår langt analytikernes forventninger på 641 mio. kroner.

Det vigtige nøgletal combined ratio, der udtrykker omkostningerne og erstatningernes andel af de indbetalte præmier, faldt fra 84,7 til 83,7 i kvartalet - på trods af de ekstraordinære erstatninger til skybrudsskaderne på omkring 150 mio. kroner.

Tryg oplyser i sin regnskabsmeddelelse, at der var en nedgang i præmieindtægterne på 0,8 procent, som dog er en forbedring i forhold til en nedgang på 3,4 pct. i samme kvartal i fjor.

Men ifølge Tryg er det mindre fald udtryk for en "fortsat forbedret udviklingstrend," fordi der er tale om et mindre fald end  fjor og fordi det primært skyldes, at Tryg har stoppet et samarbejde om formidling af skadeforsikring med Nordea i Sverige.

På omkostningssiden brugte koncernen kun 15,1 procent af sine præmieindtægter mod 15,5 procent i fjor - en følge af det effektiviseringsprogram, Tryg er ved at rulle ud.

Det samlede resultat før skat for de første ni måneder af året blev på 2.534 mio. kroner mod 2.354 mio. kroner i den tilsvarende periode i fjor.

På investeringssiden fik Tryg et minus i tredje kvartal på 1 mio. kroner, mens investeringsafkastet for de første ni måneder stadig er et plus på 347 mio. kroner, hvilket er med til at give en forrentning af egenkapitalen på 23,4 procent mod 22 procent i den tilsvarende periode i fjor.