Tryghedsgruppens opsplitning er en realitet

Nordea Liv & Pensions kunder trækker sig som planlagt ud af Tryghedsgruppen. Vejen er dermed åben for bonusudbetalinger til forsikringskoncernen, Trygs kunder.

Jørgen Huno Rasmussen, formand for Tryghedsgruppen Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag eftermiddag faldt brikkerne endelig på plads i det langstrakte forsøg på at reformere milliardfonden, der udgør den dominerende aktionær i forsikringskoncernen Tryg.

Tryghedsgruppen, der ejer 60 procent af Trygkoncernen, bliver opsplittet. Det så ca. otte milliarder kroner af de den samlede formue på omtrent 40 milliarder ender i den nye forening, NLP, der repræsenterer kunderne i pensionsselskabet Nordea Liv & Pension.

Det hele var planlagt af parterne og blåstemplet af myndighederne, så torsdagens repræsentantskabsmøde var mere ét, hvor de allerede indgåede aftaler skulle cementeres.

Det kunne formanden for Tryghedsgruppen, Jørgen Huno Rasmussen, sent på eftermiddagen så bekræfte var sket, og derfor er det formelt åbnet for, at begge fonde fremadrettet kan begynde på noget, der ellers ikke har været tradition for: Nemlig bonusudbetalinger til kunderne i henholdsvis Tryg og Nordea Liv & Pension.

Dermed ser det - i hvert fald for nu - ud til, at der er lagt låg på den langvarige sag, ofte kaldet Tryg-sagen, som tager udgangspunkt i kritikken af den svulmende milliardfond Tryghedsgruppen, som af kritikere er blevet betegnet som »herreløse milliarder«.