Tryghedsgruppen vil have fingrene i Dankortet

En alliance bestående af Nordic Capital, danske Tryghedsgruppen og flere nordiske pensionsfonde, har budt på Nets. Det bekræfter Tryghedsgruppen.

Foto: Nikolai Linares
Navnet på endnu en budgiver på Nets, der står bag Dankortet, Betalingsservice og NemID, er kommet frem.

Kapitalfonden Nordic Capital har samlet en nordisk alliance med blandt andre den danske pengetank Tryghedsgruppen, der ejer forsikringselskabet Tryg, som deltager.

Det erfarer TV2 Finans.

Tryghedsgruppens pressechef Marianne Thomas bekræfter per sms over for Berlingske Business, at Tryghedsgruppen er gået sammen med Nordic Capital i et konsortium om at byde på Nets, fordi fonden ser det som en god investeringsmulighed.

Ifølge Berlingske Business oplysninger er baggrunden for konstellationen, som også omfatter institutionelle investorer fra Norge, Sverige og Finland, at skabe et stærkt nordisk alternativ til de amerikanske og andre udenlandske budgivere, som har meldt sig på banen.

Deltagerne i den nordiske alliance håber, at kunne overbevise de danske og norske banker, som i dag ejer Nets, om at Nets bedst kan udvikles med en stærk nordisk ejer.

Berlingske Business erfarer, at de nordiske investorer anser Nets for at være særdeles egnet til en børsnotering, og at det er det mål, de stiler mod ad åre, når Nets forretning er udviklet yderligere. Planen er, at de institutionelle investorer vil forblive aktionærer i Nets efter en børsnotering, mens Nordic Capital kan sælge sin ejerandel.

Ifølge TV2s finansredaktør Ole Krohn vil Nordic Capital-gruppen stærkt i kampen om Nets. Han vurderer, at gruppen vil være med blandt de fem selskaber, som ventes udpeget til at gå videre i salgsprocessen i løbet af den næste uges tid.

To andre alliancer er også ifølge Krohn selvskrevne til at gå videre. Det drejer sig om alliancen mellem den danske pensionskæmpe ATP og de to amerikanske kapitalfonden Advent og Bain, som Berlingske Business for nylig kunne afsløre, og en alliance mellem kapitalfonden EQT og den udskældte amerikanske investeringsbank Goldman Sach, der for nylig købte sin ind i Dong Energy.

Også Europas største udbyder af betalingskort og netbetaling, franske Atos, og amerikanske Mastercards nævnes som mulige deltager i næste budrunde.