Tryg vil have mere decentral ledelse og ændrer struktur

Forsikringsselskabet Tryg vil have en mere decentral beslutningsstruktur, og derfor ændrer det per 1. januar strukturen for den daglige ledelse.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Man går fra nordiske forretningsområder over til nationale forretningsområder med nye direktører i spidsen, oplyser Tryg til fondsbørsen.

I forbindelse med strukturændringen har Tryg ansat Johan Kirstein Brammer og Espen Strømme som direktører for de to nye forretningsområder, Privat i Danmark og Erhverv i Norge.

Johan Kirstein Brammer kommer fra et job som direktør for privatkunder i TDC, mens Espen Strømme er rådgiver og partner i PWC Norge.

»Jeg er glad for, at vi i forbindelse med den ambitiøse ændring af Trygs fremtidige organisation og ledelsesstruktur, vi i dag har meldt ud, samtidig kan byde velkommen til to så dygtige kapaciteter inden for hvert sit felt. Med Johan Kirstein Brammer og Espen Strømme får vi tilført to meget kompetente ledere, som vil blive en stor gevinst for Tryg og tilføre vores organisation værdifuld viden og erfaring på to meget vigtige områder for vores forretning«, siger Morten Hübbe, administrerende direktør i Tryg, i en pressemeddelelse.

Johan Kirstein Brammer forventes at kunne tiltræde i begyndelsen af februar, mens Espen Strømme tiltræder i midten af januar.

Den mere decentrale beslutningsstruktur skal styrke selskabets "omstillingsevne og sikre, at vigtige beslutninger træffes hurtigere og tættere på kunderne i det enkelte nationale marked", skriver Tryg i meddelelsen.

»De berørte koncerndirektører fortsætter enten som direktører for et af de nyoprettede forretningsområder eller får andre opgaver i organisationen. Trond Bøe Svestad, der har været koncerndirektør for Erhverv, har valgt at forlade Tryg i forbindelse med organisationsændringen og fratræder med øjeblikkelig virkning«, skriver selskabet.

De nye direktører får hver især det fulde ansvar for at skabe resultater inden for eget forretningsområde med reference til et Executive Board, der udgøres af selskabets direktion bestående af Morten Hübbe, finansdirektør Tor Magne Lønnum og koncerndirektør Lars Bonde.