Tryg vil give en milliard kroner til stenrig ejer

En stor del af Trygs overskud på 2,6 mia. kr. i 2014 er på vej ud til aktionærerne i udbytte, og det giver hovedaktionæren TryghedsGruppen omkring en milliard kroner.

Tryg-formand Jørgen Huno Rasmussen har sammen med den øvrige bestyrelse indstillet, at der skal betales 1,7 mia. kr. i udbytte, hvilket vil sende godt én milliard kroner til hovedaktionæren TryghedsGruppen, hvor Jørgen Huno Rasmussen også er formand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt 1,7 mia. kr. er på vej til Tryg Forsikrings aktionærer i form af udbytte, efter landets største forsikringsselskab onsdag kunne præsentere et regnskab for 2014, der gav et resultat efter skat på 2,6 mia. kr.

Tryg har en politik om at betale mellem 60-90 pct. af selskabets resultat efter skat som udbytte til aktionærerne, og bestyrelsen har indstillet, at Tryg for 2014 betaler 68 pct. svarende til 1,731 mia. kr. eller 29 kr. pr. aktie i udbytte.

Hvis det som forventet bliver godkendt på generalforsamlingen i Tryg, betyder det, at der er godt en milliard kroner på vej til hovedaktionæren TryghedsGruppen. TryghedsGruppen ejer 60 pct. af Tryg og får dermed 1,039 mia. kr.

Eftersom TryghedsGruppen er ejet af medlemmerne - som er alle forsikringstagerne i Tryg Forsikring og Nordea Liv & Pension i Danmark - går pengene dermed tilbage til kunderne. I første omgang bliver de dog blot lagt oven i TryghedsGruppens eksisterende formue, der lyder på godt 37 mia. kr., og dermed får medlemmerne ikke direkte glæde af pengene.

Der er i øjeblikket stor debat i TryghedsGruppens 70 mand store repræsentantskab om, hvordan formuen skal forvaltes fremadrettet. En fløj i repræsentantskabet har stort fokus på, at TryghedsGruppen skal fastholde en stor formue og fortsat finansiere TrygFonden og ad den vej årligt udbetale omkring en halv milliard kroner til almennyttige formål.

En anden fløj har større fokus på, at pengene skal komme medlemmerne til gode i højere grad. Det har ført til, at repræsentantskabet i er i gang med at diskutere, om der skal indføres en bonusmodel, så medlemmerne kan få del i det årlige udbytte, som Tryg sender til TryghedsGruppen.

Der er i øjeblikket valg i Region Hovedstaden i TryghedsGruppen, hvor 21 medlemmer skal vælges til repræsentantskabet. Valget varer indtil 3. februar. På TryghedsGruppens hjemmeside kan man læse mere om, hvad de forskellige kandidater vil arbejde for i TryghedsGruppen.