Tryg udbetaler ekstraordinært udbytte på 1 milliard kroner

Forsikringskæmpen Tryg forgylder aktionærerne og indfører kvartalsvis udbytte. Samtidig hæver selskabet priserne, fremgår det af selskabets årsregnskab.

Adm. direktør for Tryg, Morten Hübbe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Landets største forsikringsselskab Tryg skruer kraftigt op for udbyttet til sine aktionærer.

Som noget nyt planlægges et ekstraordinært udbytte på 1 mia. kroner i 2017 samt introduktion af kvartalsvis udbytteudbetaling, fremgår det af Trygs netop offentliggjorte årsregnskab for 2016. Dermed vil Tryg nu sende 6,2 kr. pr. aktie til aktionærerne.

Resultatet påvirket af ekstraordinære poster

Svæver vi op i helikopteren, landede 2016-resultatet i Tryg på 2.471 mio. kroner efter skat. Beløbet var påvirket af ekstraordinær kapitalgevinst, efter Tryg i december solgte sit domicil i Bergen for 590 mio. kr. Derudover har Tryg måttet tage immaterielle nedskrivninger i 4. kvartal.

»Vi har i 2016 opnået en egenkapitalforrentning efter skat på 26,2 pct. i forhold til et mål på 20 pct. Egenkapitalforrentningen var negativt påvirket af immaterielle nedskrivninger og positivt påvirket af ekstraordinær kapitalgevinst på salg af ejendomme,« siger Trygs adm. direktør, Morten Hübbe.

På forsikringssiden opnåede Tryg i 2016 en combined ratio på 85,3 og en omkostningsprocent på 14,8. Det skyldes bl.a., at det milde vejr i 2016 har været til fordel for de danske forsikringsselskaber. I Trygs tilfælde påvirkede vejrskaderne blot Trygs combined ratio med 2,6 procentpoint.

Ifølge Tryg-topchef Morten Hübbe vidner tallene om, at Tryg er godt på vej til at nå de finansielle mål med en combined ratio på eller under 87 og en omkostningsprocent på eller under 14 i 2017.

Prisstigningerne på vej til kunderne

Året 2016 var dog også påvirket af stigende skadeudgifter inden for nogle brancheområder.

»Derfor vil der i 2017 blive gennemført mindre prisjusteringer og skadeinitiativer for at forbedre lønsomheden og modvirke en stigende skadeinflation,« siger Morten Hübbe.

Tryg fastholder i regnskabet for fjerde kvartal 2016 sine finansielle mål for 2017. Dermed venter forsikringsselskabet fortsat en forbedring i den underliggende skadeprocent i 2017.