Nyhedsvarsel
Virksomheder

Tryg overgik forventningerne i tredje kvartal

Danmarks største forsikringsselskab Tryg kom ud af tredje kvartal med et nettooverskud på 671 mio. kr., hvilket var i overkanten af aktienalytikernes forventninger. Selskabet vil udbetale kvartalsudbytte på 1,60 kr. pr. aktie.

Forsikringsselskabet Tryg kan tirsdag morgen præsentere regnskabstallene for året første ni måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Forsikringsselskabet Tryg kom bedre ud af tredje kvartal af 2017 end ventet af analytikerne. Lavere omkostninger end ventet, et bedre forsikringsteknisk resultat samt generelle effektiviseringer har hjulpet selskabet på vej.


Nettoresultatet landede i tredje kvartal på 671 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af Ritzau Estimates havde regnet med et overskud på 640 mio. kr. I tredje kvartal 2016 lå nettoresultatet på 732 mio. kr.

Resultatet af selve forsikringsdriften - det forsikringstekniske resultat - steg til 789 mio. kr. fra 744 mio. kr. i tredje kvartal 2016. Analytikerne ventede et resultat på 729 mio. kr.


Investeringsafkastet faldt omvendt til 87 mio. kr., hvor der blandt analytikerne var estimeret et plus på 142 mio. kr. mod et plus på 191 mio. kr. i kvartalet året før.


Combined ratio - der er et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne - landede på 82,6. Her var konsensus en combined ratio på 83,7.

GODT PÅ VEJ MOD OMKOSTNINGSMÅL

Ifølge topchef Morten Hübbe havde Tryg desuden igen rigtig godt styr på omkostningerne i tredje kvartal, hvor omkostningsprocenten endte på 13,6, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde sigtet efter 13,9.

Dermed er Tryg også godt på vej til at nå sit mål om en omkostningsprocent på 14 for hele året, der blev udstukket på sidste års kapitalmarkedsdag.


Omkostningsprocenten for de første ni måneder samlet set er nu nede på 14,1 pct.

- Vi glæder os over et forsikringsteknisk resultat, som stiger med 6 pct. sammenlignet med tredje kvartal 2016, og at vi – på baggrund af Trygs effektiviseringsprogram – er godt på vej til at nå CMD-målet med en omkostningsprocent på 14. Vi ser fortsat en positiv præmievækst for hele koncernen, der igen primært er båret af den danske privatforretning, siger Morten Hübbe, der er administrerende direktør hos Tryg, i regnskabet.

FASTHOLDER FORVENTNINGERNE

For hele 2017 fastholder Tryg desuden sine forventninger om en egenkapitalforrentning på mindst 21 pct. efter skat, en combined ratio på maksimalt 87 og en omkostningsprocent på maksimalt 14.

Derudover sigter Tryg efter at opnå en præmievækst på 0-2 pct.

For tredje kvartal vil forsikringsselskabet udlodde et udbytte på 1,60 kr. per aktie, og det er helt som ventet blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.