Tryg og LD vil skabe plejegigant

Med købet af hjemmeplejefirmaet PBH har forsikringsselskabet Trygvestas hovedaktionær Tryghedsgruppen og investeringsforeningen LD Invest taget første skridt mod at skabe en gigantvirksomhed på markedet for hjemmepleje i Danmark, skriver dagbladet Børsen.

Pia Baun Hansen er stifteren af PBH Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PBH, der flere gange er kåret som Børsen-gazellevirksomhed, blev stiftet i 1992 af Pia Baun Hansen og leverer i dag hjemmepleje til 14 kommuner i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

De områder bliver også i første omgang udgangspunkter for LD Invest og Tryghedsgruppens planer.

»Markedet er interessant, fordi der bliver flere og flere ældre. I dag har vi en leverandør i form af kommunerne, som rent faktisk får svært ved at tiltrække medarbejdere til den stigende efterspørgsel,« siger Jan Hove Sørensen, der er partner i LD Invest.

Markedet for hjemmepleje-service i Hovedstadsregionen vurderes at udgøre over 2 mia. kr., hvoraf kommunerne i dag selv håndterer omkring 90 pct. af arbejdet. Markedet vokser 4-6 pct. årligt, og LD Invest og Tryghedsgruppen vurderer, at en stigende del af det vil komme i udbud.

I den forbindelse vil det være attraktivt for både kommuner og borgere, at der skabes en stor spiller på området, mener partnerne bag PBH. I dag er der omkring 10-15 selskaber i laget lige under PBH, som omsatte for 36 mio. kr. i 2009 og skabte et driftsoverskud på 4,6 mio. kr.