Tryg må se bundlinjen skrumpe

Tryg kommer ud af første kvartal med et resultat før skat på 563 millioner kroner. Det er 102 millioner mindre end samme periode sidste år trods et forbedret forsikringsteknisk resultat.

Direktør for TRYG, Morten Hubbe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tryg måtte se bundlinje skrumpe i forhold til samme periode sidste år, men kom dog noget bedre ud af første kvartal af 2016 end ventet af analytikerne. Resultatet af selve forsikringsdriften overraskede positivt, og samtidig var faldet i investeringsresultatet mindre end ventet.

Det viser regnskabet fra forsikringskoncernen tirsdag morgen.

Nettoresultatet landede i første kvartal på 445 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet Ritzau Estimates havde regnet med et resultat på 340 mio. kr. I 2015 lå nettoresultatet på 525 mio. kr. i kvartalet.

Resultatet af selve forsikringsdriften steg til 562 mio. kr. fra 429 mio. kr. i første kvartal sidste år. Her havde analytikerne ventet et resultat på 523 mio. kr.

Investeringsafkastet faldt til 17 mio. kr., hvor der blandt analytikerne var estimeret et minus på 63 mio. kr. mod et plus på 261 mio. kr. sidste år.

Combined ratio - der er et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne - landede på 87,1. Her var konsensus om en combined ratio på 88,2.