Tryg køber Skandias børne- og voksen-ulykkesforsikring

Forsikringsselskaberne Tryg og Skandia har indgået en aftale om, at Tryg overtager Skandias ulykkesforsikring af børn og voksne og integrerer dem i Trygs svenske forretning, Moderna Forsäkringar.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Tryg i en pressemeddelelse.

Aftalen omfatter børne- og børneulykkesforsikring, voksen- og seniorulykkes-forsikring samt forsikringer til gravide. Aftalen omfatter cirka 150.000 forsikringsaftaler, og bruttopræmieindtægten for porteføljen udgjorde i 2014 omkring 250 mio. svenske kr.

I tillæg til aftalen indgår Moderna Forsäkringar og Skandia desuden et distributionssamarbejde.

- Med dette opkøb opnår vi en endnu stærkere position på markedet for børneforsikringer, som er et meget interessant nichesegment. Vi vil fortsat tilbyde attraktive produkter til konkurrencedygtige priser og med tiden videreudvikle disse forsikringer til glæde for både eksisterende og nye kunder, på samme måde som både Skandia og Moderna har gjort det i mange år, siger Per Fornander, administrerende direktør for Moderna Forsäkringar, i pressemeddelelsen.

Opkøbet er en del af Trygs vækststrategi, der indbefatter opkøb af mindre, relevante portefølje, og vil ifølge forsikringsselskabet også komme Skandia til gode.

- Vi skal skabe størst mulig værdi for vores kunder, som ejer os, og vi ser store fordele i både at tilbyde produkter i eget regi og i samarbejde med andre. Hvad gælder vores børne- og ulykkesforsikringer har vi i Moderna Forsäkringar fundet et samarbejde med en tryg og stabil aktør, siger Bengt-Åke Fagerman, administrerende direktør for Skandia, i pressemeddelelsen.

Transaktionen er underlagt myndighedernes godkendelse og forventes at falde endeligt på plads i første halvår af 2016.

Parterne vil ikke at offentliggøre købsprisen.