Tryg-boss: Udbytte frem for tilbagekøb gør os mere interessante

Tryg udlodder en ekstra milliard kroner i udbytte til aktionærerne og kvitter samtidig brugen af aktietilbagekøb. Det lave rentemiljø gør investorerne vildere efter at få udbytte, siger Tryg-topchef.

Ifølge Morten Hübbe, koncernchef i Tryg, ønsker investorer i stigende grad udbytte frem for aktietilbagekøb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Landets største forsikringsselskab, Tryg Forsikring, ændrer nu på måden, forsikringsselskabet giver afkast til kunderne på.

Hidtil har Tryg løbende udbetalt udbytte til aktionærerne, men forsikringsgiganten har også gennemført flere aktietilbagekøb, hvor selskabet opkøber egne aktier og derefter annullerer dem, hvilket giver den effekt, at de resterende aktier, der ligger i aktionærernes hænder, bliver mere værd.

Men nu går Tryg bort fra aktietilbagekøb og øger i stedet størrelsen og frekvensen på udbyttebetalingen.

»Foreslået udbytte på 3,60 DKK pr. aktie bringer udbytte for 2016 op på 6,20 DKK pr. aktie. Som noget nyt planlægges et ekstraordinært udbytte på 1 mia. DKK i 2017 samt introduktion af kvartalsvis udbytteudbetaling,« skriver Tryg i forbindelse med offentliggørelsen af koncernens regnskab for 2016.

Ifølge Morten Hübbe sker det som en konsekvens af, at investorer i stigende grad efterspørger udbytte.

»Baggrunden er, at vi kan se, at vi positionerer os tydeligere som en udbytteaktie, og vi kan se, at i et miljø, hvor renten er uhyggelig lav, vil både private investorer og de institutionelle investorer rigtigt gerne have udbytte,« siger Morten Hübbe og tilføjer:

»Vi gik sidste år fra helårligt udbytte til halvårligt udbytte, og det blev der taget utrolig godt imod. Og det er helt i tråd med det, som vores ejere gerne vil have, at vi tager et skridt yderligere i den retning og går til kvartalsvis udbytte.«

I bliver simpelthen mere interessante over for potentielle investorer ved at gøre det på den her måde?

»Ja. Jeg kan mærke, når jeg eksempelvis har været med Dansk Aktionærforening og mødt en masse private investorer, at udbyttet fylder meget. Det er en del af deres opsparing, at de skal have et afkast på det. Og mange af de nye penge, der er blandt institutionelle investorer, kommer jo fra pensionsopsparing, som gerne skal give et løbende afkast til de pensionister, der sparer op. Det er en helt naturlig samfundsudvikling, og jeg synes, at vi passer rigtigt godt til det,« siger Morten Hübbe.

Danske Banks chefhandler, Mads Zink, er dog ikke enig i, at investorerne vil væk fra aktietilbagekøbsprogrammerne.

Læs her, hvordan Mads Zink begrunder dette.