Tryg-boss: Derfor ramte analytikere skævt på investeringer

Direktør for TRYG, Morten Hubbe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Analytikerne skød milevidt forbi med deres estimat for Trygs investeringsresultat i tredje kvartal. Forsikringskoncernens investeringer gav en øretæve på hele 338 mio. kr. i de tre måneder frem til udgangen af september, som var præget af en periode med store fald på aktiebørserne.

Det var langt værre end ventet at analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates, havde estimeret et tab på 100 mio. kr.

At analytikerne har ramt så meget forbi kan ifølge Trygs topchef, Morten Hübbe, skyldes, at selskabet igennem en periode har klaret sig bedre end aktiemarkedet generelt.

- Når analytikerne gætter på noget, der er bedre end det på investering, så tror jeg, at det er fordi, at vi har haft et antal kvartaler, hvor vores investeringsresultat har været bedre end markedet. Så jeg tror, de har antaget, at ja - markedet er faldet, men at vi nok er faldet mindre end markedet. Det har så ikke været tilfældet i det her kvartal. Det tror jeg er den væsentligste forskel, siger Morten Hübbe i et interview med Ritzau Finans.

I perioden er globale aktier er faldet 9 pct., mens Tryg har klaret sig en anelse dårligere denne gang med et fald i aktieporteføljen på 10 pct.

- I bund og grund er det det samme niveau, og der findes jo forsikringsselskaber rundt omkring i verden og Europa, som har markant flere aktier end de 6 pct., som vi har, så jeg synes egentlig, vi har lagt os forsigtigt på vores investeringspolitik. Det skal vi være glade i et kvartal som det her, siger Morten Hübbe.