Tryg-aktien sendt ned af skuffende regnskab

Efter store stigninger i år, straffer investorerne forsikrings-aktien Tryg for ikke at levere varen i et første kvartal ramt af mange vejrskader.

Foto: Torben Christensen

Højt at flyve, dybt at falde.

Efter store stigninger hele året, falder Tryg-aktien kraftigt efter morgens regnskab for første kvartal.

Fra åbning var faldet helt oppe på seks procent, men efter 20 minutter stabiliserer det sig omkring minus fire.

»Tryg er steget meget i år, og er ikke længere en billig aktie. Når man så leverer et regnskab, som er så meget dårligere end ventet, som det her er, så kommer der en reaktion,« siger Jacob Pedersen, seniorøkonom i Sydbank.

Bundlinjen er på 525 millioner kroner i første kvartal, mens markedet havde regnet med at der ville blive hevet 561 millioner kroner. Combined ratio, som angiver erstatninger og omkostningers andel af de indbetalte præmier, er på 90,7 mod forventet 86,7.

Baggrunden er et lavt renteniveau og et højt antal vejrskader blandt andet som følge af stormene Bodil og Egon. Sådan er vilkårene for et forsikringsselskabet, fastslår Jacob Pedersen, men det er investorerne grundlæggende ligeglade med.

»Det er hverdag for et forsikringsselskab, og det, man må forvente, men der er bare grænser for, hvor hurtgit aktien kan stige for et selskab, der ikke leverer varen« siger Jacob Pedersen.