Tryg: Aktien falder 4 pct. efter regnskab for tredje kvartal

Tryg-aktien falder fredag morgen 4,2 pct. til 126,00 kr. få minutter efter børsens åbning.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Direktør for TRYG, Morten Hubbe.
Læs mere
Fold sammen

Aktien er blandt en af de få aktier, der falder i et ellers grønt C20 Cap-indeks.

Tidligere på morgenen leverede Tryg regnskab for tredje kvartal, og det var et regnskab, som skuffede analytikerne.

Nettoresultatet landede i tredje kvartal på 155 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet Ritzau Estimates havde estimeret et resultat på 415 mio. kr. I 2014 lå nettoresultatet på 593 mio. kr. i kvartalet.

Resultatet af selve forsikringsdriften faldt til 647 mio. kr. fra 793 mio. kr. i tredje kvartal sidste år. Her havde analytikerne ventet et resultat på 681 mio. kr.

Investeringsafkastet faldt endvidere til minus 383 mio. kr., hvor der blandt analytikerne var estimeret et resultat på minus 100 mio. kr. mod et minus på 1 mio. kr. sidste år.

Combined ratio - der er et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne - landede på 86,1. Her var konsensus om en combined ratio på 85,4.

Selskabets topchef, Morten Hübbe, var - til trods for de store investeringstab - dog tilfreds med regnskabet.

- Resultatet for tredje kvartal var påvirket af udviklingen på de finansielle markeder, hvor verdensaktieindekset faldt med 9 pct. og gav et tab på aktier, der medvirkede til et negativt investeringsresultat på næsten 400 mio. kr. For Tryg understreger dette vigtigheden af, at vi har en forsigtig investeringspolitik, siger Morten Hübbe i en kommentar til regnskabet.

Torsdag endte forsikringsselskabets aktie med en stigning på 1,5 pct. til 131,50 kr.