Trumps Paris-exit bremser ikke USAs vindmøllebranche

Det kommer ikke til at koste momentum i de kommende år for USAs vindmøllebranche, at præsident Donald Trump vil trække landet ud af den såkaldte Paris-aftale.

Arkivfoto. Det kommer ikke til at koste momentum i de kommende år for USA's vindmøllebranche, at præsident Donald Trump vil trække landet ud af den såkaldte Paris-aftale. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE

Trump mener, at FNs klimaaftale fra 2015, der blev underskrevet i Paris, vil skade den amerikanske økonomi, og derfor vil han ikke have USA med i aftalen, som går ud på at begrænse især erhvervslivets skadelige effekter på klimaet.

»Trods beslutningen om at trække USA fra Paris-aftalen, forventer vindmølleindustrien at fortsætte som en amerikanske økonomisk succeshistorie,« udtaler Tom Kiernan fra den amerikanske vindlobbygruppe AWEA i en kommentar til beslutningen.

»De nuværende politikker vil sørge for, at vindenergi vokser kraftigt frem til 2020, og vi ser mange positive tendenser, der vil fortsætte med at give efterspørgsel på vindenergi,« siger Tom Kiernan blandt andet med henvisning til PTC-ordningen, der godt nok er ved at blive udfaset men sørger for skattestøtte til mange tusinde vindmølleinstallationer i de kommende år.

Vestas er en af de største spillere på det amerikanske vindmøllemarked, og for nylig udtalte selskabets salgschef i landet, Chris Brown, at branchen stod over for de bedste fem år i USA nogensinde.