Trump fortsætter med at undvige pressemøder

Donald Trump aflyste mandag det hidtil eneste pressemøde, han havde indkaldt til siden valget for over en måned siden.

Trump havde indkaldt til et pressemøde torsdag, hvor han ville redegøre for, hvordan han vil kappe båndene til sit forretningsimperium, inden han bliver indsat som præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed må amerikanerne fortsat nøjes med at få indblik i den kommende præsidents tanker fra de mange tweets, som indtil videre er Trumps foretrukne måde at kommunikere på, skriver nyhedsbureauet AP.

Trump havde indkaldt til et pressemøde torsdag, hvor han ville redegøre for, hvordan han vil kappe båndene til sit forretningsimperium, inden han bliver indsat som præsident.

Men det er nu udskudt til januar, oplyste talsmand Sean Spicer mandag ifølge blandt andet Bloomberg News og Reuters.

Trump har været aktiv på Twitter siden valgsejren. Han har også stillet op til en håndfuld tv-interviews - senest et længere interview på Fox News søndag.

Men han har undladt at holde et pressemøde i tiden efter valget. Det har de fleste kommende præsidenter i USA ellers gjort i årtier ifølge nyhedsbureauet AP.

Den slags pressemøder adskiller sig fra solointerviews, fordi der bliver stillet spørgsmål fra en lang række medier.

Trump undlader også i modsætning til sine forgængere at informere pressen om sin gøren og laden.

Sidste måned forlod han ifølge AP Trump Tower i New York og gik på restaurant uden at give besked til de mange journalister, der konstant befinder sig i bygningens lobby.

Om Donald Trump også vil bryde traditionen med, at en gruppe af journalister næsten altid rejser sammen med præsidenten, når denne forlader Det Hvide Hus, vides ikke.

Ifølge AP er meningen med altid at have journalister tæt på præsidenten, at medierne dermed hurtigt kan videregive præsidentens reaktion på vigtige hændelser.

Indtil videre har Trump ikke inviteret pressefolk med på sit fly.