Truet andelskasse reddet på målstregen

Københavns Andelskasse får tilført 21 mio. kr. i ny kapital af Dansk OTC og Investorgruppen.

Læs mere
Fold sammen
Den konkurstruede Københavns Andelskasse får nu tilført 21 mio. kroner i ny kapital og ser dermed ud til i første omgang at være reddet fra en konkurs. Pengene kommer fra Dansk OTC, der primært handler med unoterede aktier og beskæftiger sig med virksomhedsrådgivning og investering. En del kommer desuden fra Investorgruppen, som ikke er yderligere navngivet. 

"Dansk OTC og Investorgruppen mener, at Københavns Andelskasse med tilførsel af ny egenkapital på 21 mio. kr. vil have en fornuftig solvensmæssig overdækning og er til-strækkeligt kapitaliseret til at fortsætte udviklingen," skriver adm. direktør i Dansk OTC, Jesper Bak i en meddelelse.

Tidligere i dag lød meldingen fra Københavns Andelskasse, at den ikke længere kunne leve op til Finanstilsynets solvenskrav, og at tilsynet nu havde givet banken en uge til at skaffe ny kapital. Andelskassen havde iværksat en intern undersøgelse af sine engagementer efter bestyrelsen havde bortvist direktør Rene Poulsen i februar, fordi han havde givet lån for 30 mio. kroner. Undersøgelsen viste, at der ikke var sikkerhed for lånene og derfor behov for ny kapital. Andelskassen har omkring 150 mio. kr. i udlån og låner især penge til studerende, der skal andelsbolig.