Trods stor nedtur: Danske Bank-medarbejdere skal ikke bekymre sig om bonus

Danske Bank har ikke blot sagt farvel til sin topchef og bestyrelsesformand i 2018 - der røg også adskillige milliarder væk fra bundlinjen i et hårdt regnskabsår. Men medarbejderne skal ikke bekymre sig om deres bonus, forsikrer den nuværende administrerende direktør.

Administrerende direktør i Danske Bank, Jesper Nielsen, forsikrer bankens medarbejdere om, at de ikke skal bekymre sig om deres bonus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Bøder i milliardklasse kan blive en virkelighed for Danske Bank efter hvidvaskskandalen. Men det betyder ikke, at medarbejderne skal bekymre sig om deres bonus.

Dog kan der opstå nogle bonusjusteringer på grund af et svagere marked, men ikke »megen forandring« ud over det, siger Jesper Nielsen, der i mellemtiden har kørt banken efter Thomas Borgens fratrædelse, ifølge Bloomberg.

»Hvis man ser på de samlede bonusniveauer for medarbejdere, bliver de naturligvis påvirket af bankens samlede resultater, men de er på samme niveau,« siger Jesper Nielsen.

Danske Bank står i centrum for, hvad der kan være en af verdens største hvidvaskskandaler. Banken indrømmede selv sidste år, at omkring 1.500 milliarder kroner strømmede ulovligt gennem Danske Bank.

Sagen har skabt fordømmelse hos politikere, og tusindvis af Danske Bank-kunder er blevet opfrodret til at vende banken ryggen. For de omkring 20.000 ansatte har effekten været demotiverende.

Medarbejderne bliver udfordret til at bakke op om banken over blandt andet middagsselskaber.

»Det er en hård tid for alle medarbejdere i Danske Bank,« siger Jesper Nielsen.

Derfor arbejder ledelsen ifølge Jesper Nielsen nu på at sikre, at den lave moral ikke bliver et problem i sig selv.

Men det er en bekymring hos ledelsen, at skandalen i den estiske filial kan føre til en såkaldt »hjerneflugt«. Jesper Nielsen forklarer, at det heldigvis ikke har været tilfældet endnu, men at man er opmærksom på risiciene og overvåger situationen.

Udgifterne til fratrædelsesgodtgørelse hos Danske Bank steg sidste år med 50 pct. Samtidig steg de samlede udgifter til lønninger med fem pct. til 12,5 mia. kroner.