Tresiba kan komme på markedet i USA i 2016-17

Novo regner fortsat først med at kunne sende sin nye insulinanalog, Tresiba, på det amerikanske marked i 2016 eller 2017.

Novos nye langtidsvirkende insulin Tresiba kan, efter at være blevet afvist i februar 2013, komme på markedet allerede i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Det fortæller koncernøkonomidirektør Jesper Brandgaard torsdag på en telekonference for pressen.

Novo er parat til at påbegynde det påkrævede nye hjerte-kar-studie med lægemidlet Tresiba henimod slutningen af 2013. I forbindelse med regnskabet for første kvartal var det meldingen, at studiet ville blive gennemført inden for 12 måneder, så på den vis er der vundet fire måneder. Resultater fra studiet ventes at være i hus to til tre år efter, at studiet sættes i gang.

- Der er ingen ændringer i forhold til vores forventninger til studiets længde. Vi anser stadig den foreløbige analyse 2-3 år efter, at den første patient indrulleres i studiet, så derfor ser en lancering stadig ud til at kunne ske i 2016 eller 2017, siger Jesper Brandgaard.

Novo Nordisk fik tidligere i år stik mod forventning afvist sin markedsføringsansøgning i USA for Tresiba med krav om at gennemføre nye langvarige hjerte-kar-studier.

Det nye studie er tilrettelagt på baggrund af tilbagemeldinger fra FDA.

/ritzau/FINANS