Tresiba-godkendelse vil lægge tocifrede milliardbeløb til Novos omsætning

Tresibas topsalgspotentiale skal tælles i tocifrede milliardbeløb vurderer analytikere, som er mere end 90 pct. sikre på, at Tresiba slipper gennem nåleøjet i USA denne gang.

Novos markedsværdi nærmer sig en billion kroner. Genindsendelsen af markedsføringsansøgningen for et insulin i USA løfter Novo-aktien så markant fredag morgen, at selskabets markedsværdi nærmer sig 1 billion, eller 1000 mia. kr. Kursen på Novo-aktien stiger med 13, 4 pct. til 379, 9 kr., og det har løftet markedsværdien med næsten 118 mia. kr., så værdien nu er oppe på 995 mia. kr. Det vil være lukkerekord, hvis niveauet holder. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spørger man analytikerne er de ikke i tvivl. Efter torsdagens beslutning om at genindsende godkendelsesansøgning for Novo Nordisks nye langtidsvirkende insulin i USA, er medicinalkoncernen så godt som sikker på, at hive en godkendelse i hus i slutningen af året.

”Sandsynligheden for en godkendelse er 90-95 pct. Man må formode, at Novo Nordisks interne ekspertgruppe, der som de eneste i Novo Nordisk har set de foreløbige resultater af det ekstra hjertekarstudie, som Novo Nordisk blev bedt om at foretage af de amerikanske myndigheder, har følt sig sikre på, at tallene er robuste nok til at klare en godkendelse. Samtidig er Tresiba jo allerede i brug andre steder i verden, og her har der ikke været tegn på, at insulinen skulle øge risikoen for hjertekarsygdomme,” siger senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Citigroup føler sig også ret sikker på en godkendelse.

”Genindsendelsen af ansøgningen til FDA (de amerikanske lægemiddelmyndigheder, red.) peger mod en mulighed godkendelse i november. Givet at data er blevet diskuteret med FDA, tror vi på at sansynligheden for en godkendelse ligger over 90 pct.,” siger Citigroup i en kommentar.

Citigroup vurderer samtidig, at en godkendelse af Tresiba og tilhørende godkendelse af de to kombinationsprodukter, Ryzodeg og Xultophy, til sammen vil udløbe et topsalg i 2025 på 4,5 mia. dollar eller knap 31 milliarder kr.

Søren Løntoft har ikke regnet på de samlede salgspotentiale i de tre produkter, men han vurderer, at Tresibas topsalg i USA alene vil kunne nå 18 milliarder kr. i 2025.