Trendy Tuborg er blevet et kæmpe hit i Indien

Carlsberg har stor succes med at brande Tuborg som et ungt og trendy ølmærke i Indien, hvor den traditionsrige danske øl nu er det førende internationale premiummærke i landet. Det indiske ølmarked er et af de hurtigst voksende i verden.

Carlsberg har godt fat i de asiatiske forbrugere med sit Tuborg-mærke. I Indien er Tuborg blevet det førende internationale premiummærke. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHAM

Carlsbergs har fået alvor fået krammet på de indiske forbrugere. Den traditionsrige Tuborg-øl er nu det tredjestørste ølmærke i det folkerige land, der et af de hurtigst voksende markeder i verden.

I Carlsbergs regnskab for første kvartal noterer bryggerigiganten da også, at Tuborg-mærket har leveret varen. Det er sket i kølvandet af en større mediekampagne, der med Carlsbergs egne ord i markant grad har øget kendskabet til det danske ølmærke.

»Tuborg har fået rigtig godt fat i de yngre asiatiske forbrugere. Brandet bliver virkelig rullet ud i stor stil. Det understreger bare, at Carlsberg virkelig har ramt rigtigt med at køre det brand ud i Asien,« siger Sydbanks Carlsberg-analytiker, Morten Imsgard.

De indiske forbrugere er ikke de store øldrikkere sammenlignet med indbyggerne i Tuborgs hjemland. Ifølge Carlsberg drikker hver inder omkring to liter øl om året, mens en dansker i gennemsnit hælder hele 78 liter øl ned årligt. Til gengæld har Indien rundet 1,2 milliarder indbyggere og rummer derfor et potentiale, der er svært at komme udenom. I Indien er det særligt den yngre målgruppe, der går efter Tuborg-mærket.

Og festen er slet ikke slut endnu, mener Morten Imsgard, der vurderer, at Tuborgs succes i Indien og i Asien som helhed vil fortsætte.

»Jeg tror bestemt ikke, at den rejse er slut endnu. Der er mere meget mere vækst at hente for Tuborg i den asiatiske region i de kommende år,« siger Morten Imsgard.

Carlsberg lancerede den indiske Tuborg-variant Tuborg Green i 2009, der året efter blev flankeret af den stærkere variant Tuborg Strong.