Trendsales præsenterer endnu et stort underskud

Efter sidste års katastroferegnskab præsenterer Trendsales et endnu større underskud for 2016. Tallene på bundlinjen er ikke opmuntrende, men ventede: »Da vi begyndte på genopbygningen af Trendsales, vidste vi godt, at det ville blive et langt sejt træk,« siger Trendsales direktør.

Underskuddet for 2016 lyder på godt 15 millioner kroner for den danske netportal Trendsales. Alligevel er direktør Ole Højriis Kristensen fortrøstningsfuld. Fold sammen
Læs mere

De sidste par år har været noget omtumlede for den danske netportal Trendsales: Den tidligere direktør blev politianmeldt for dokumentfalsk og bedrageri, og tallene på bundlinjen var røde. På trods af en kapitalindsprøjtning i millionklassen fra portalens schweiziske ejere, ser årsregnskabet for 2016 tilsvarende dårligt ud.

På bundlinjen for 2016 står næsten femten millioner i underskud. Sidste år lød underskuddet på 13,5 million kroner. På trods af de røde tal er Trendsales direktør ikke udelukkende pessimistisk.

Direktør: Ikke opmuntrende - men ventet

»Det er ikke opmuntrende, men det var trods alt ventet. Da vi begyndte på genopbygningen af Trendsales, vidste vi godt, at det ville blive et langt sejt træk,« siger direktør for Trendsales, Ole Højriis Kristensen. Han har siddet ved roret for den danske modeportal siden juli 2016.

Sidste års dårlige regnskab var uventet, men i år kommer tallene ikke bag på hverken bestyrelse eller ejere, fortæller Ole Højriis Kristensen.

En af hovedårsagerne til pengeproblemerne er, at Trendsales ikke er fulgt med udviklingen.

»Vi er ramt af, at vi ikke har udviklet Trendsales over de sidste tre-fire år. Vi har været for langsomme til at opdatere vores produkt og give vores brugere, hvad de gerne vil have,« siger Ole Højriis Kristensen.

Oven i den manglende udvikling har andre konkurrenter som loppemarkedsappen Tradono meldt sig på banen for den digitale handel med second hand-tøj.

2016 var genopbygning og oprydning

»Vi noterer os, at nogle konkurrenter har fremgang. Men vores opfattelse er også, at det blandt andet bygger på, at markedet for second hand ganske enkelt er blevet større. Og så tager vi til os, at vi ikke har været gode nok på mobilplatformen. Det er de færreste, der tager computeren frem i dag,« siger Ole Højriis Kristensen.

Den nuværende direktør peger på, at det er en stor styrke for Trendsales, at portalen har eksisteret i fjorten år, og derfor har en unik mængde data at bygge forretningen på. Hver måned opretter 5.000 mennesker en profil på Trendsales, der i forvejen har 970.000 brugere.

Sidste år blev Trendsales tidligere direktør politianmeldt for bedrageri, der skulle omfatte misbrug af virksomhedens midler til privat forbrug gående tilbage til 2012, dokumentforfalskning og ukorrekt rapportering af årsregnskaber. 2016 blev derfor et år præget af genopbygning og oprydning for Trendsales, og der har været udgifter til interne undersøgelser i kølvandet på sagen.

Sorte tal i 2018

Fordi egenkapitalen var væk, skød de schweisiske ejere fra Tadmedia 23,5 millioner kroner i Trendsales. Ifølge Ole Højriis Kristensen er schweizerne, der blandt andet ejer MetroXpress, enormt kapitalstærke og indstillede på at få vendt Trendsales til en overskudsforretning. Om to år skal de røde tal være sorte.

»I 2018 skal vi have sorte tal i regnskabet. Vi skal kunne stå på egne ben, så vi ikke behøver ekstra finansiering fra Tamedia, og vi kan bidrage med et overskud. Det er vores klare ambition,« siger Ole Højriis Kristensen.

Forventningerne til næste årsregnskab er dog lidt mere beskedne:

»I vores regnskab for 2017 vil der også være underskud. Det bliver mindre end i år, men det bliver et underskud,« siger Ole Højriis Kristensen.

Så selv om kerneforretningen stadig giver underskud for Trendsales, er Trendsales direktør ikke i tvivl om, at netportalen vil klare sig.

»Vi er her stadigvæk, og vi kæmper og knokler,« siger Ole Højriis Kristensen.