Trendsales direktør: »Jeg er overbevist om, vi overlever«

Online tøjbazaren Trendsales fremlagde mandag et katastroferegnskab af rang. Egenkapitalen er væk, der er problemer med moms- og selskabsskattebetalingen. Alligevel er direktøren fuld af fortrøstning.

Ole Højriis Kristensen, administrerende direktør i Trendsales. PR-foto: Tamedia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnskabet viser underskud på 13,5 millioner danske kroner, og egenkapitalen er væk. Det lyder som et skrækscenarie for enhver virksomhed, men det er det ikke, hvis man har en stor schweizisk mediekoncern bag sig.

»Vi har Tamedia i ryggen, det er et af verdens største mediehuse, og de er simpelthen committet til at holde fast i os i mange år endnu. De er in it for the long run,« siger Ole Højriis Kristensen, der er administrerende direktør i Trendsales.

I regnskabet fremgår det ellers, at ejeren Tamedia kun garanterer selskabets overlevelse frem til årsskiftet, men igen maner Ole Højriis Kristensen til besindighed.

»Det er en teknikalitet, som man gør i regnskaber. Det er en beskrivelse som vores kære revisor har skrevet ind i regnskabet, og der går man ikke længere frem end til årets udgang. De har en meget langsigtet plan med os, de har fuld tillid til, at vi får vendt skuden inden for den næste årrække,« forklarer han.

Direktøren garanterer, at Trendsales findes efter årsskiftet.

Ingen tegn i sol og måne på konkurs

Selvom han er fortrøstningsfuld, er han også godt klar over, at det ikke er en god situation, som selskabet er i. Ole Højriis Kristensen har stået i spidsen for Trendsales siden juli.

»Det er et skidt regnskab. Det er der ingen tvivl om, og vi står overfor en kæmpe udfordring, det er der ingen tvivl om. Det er ikke en ideel situation det her. Men når det er sagt, er der ingen tvivl om, at med den støtte vi får fra vores investor, de planer vi har for fremtiden, og den sindssyge opbakning, vi oplever fra vores brugere, så er der ingen tegn i sol og måne på, at vi er truet af noget som helst. Det bliver en kamp, men vi vender tilbage til storhed,« siger Ole Højriis Kristensen.

Af regnskabet fremgår det også, at der er problemer med moms- og skattebetaling, men direktøren har en plan, der går længere end at bede investoreren om hjælp. Underskuddet skal vendes, og der skal fokus på at drive en sund forretningen.

»Det er det, vi har brugt de sidste fem til seks måneder på. Angående skat så er problemet, at vi har betalt for meget - ikke for lidt. Der har ikke været styr på indbetalingerne, og momsen er også blevet betalt, den er bare ikke betalt korrekt,« siger Ole Højriis Kristensen.

Selvom der blev afskediget en håndfuld medarbejdere for en måned siden, er medarbejderne i dag fået fortalt, at Trendsales har en stærk investor i ryggen, og der er ikke nogen risiko på den front.

Skeletterne i skabet

Trendsales afskedigede og politianmeldte deres tidligere CEO i maj i år for svig og svindel med blandt andet licenser til at drive forretning i udlandet, og det er en sag, som også har fyldt meget hos virksomheden.

»Vi gjorde noget usædvanligt, hvilket var, at vi gik ud og fortalte historien og politianmeldte den tidligere CEO. Det sag er nu hos politiet, så det kan jeg ikke udtale mig omDet hele handler om, at der har været en periode, hvor der ikke har været tilstrækkelig fokus på at drive forretningen ordentligt, og det er det, vi har brugt den seneste tid på. Samtidigt har vi selvfølgelig forsøgt at sikre, at vores brugere ikke mærkede noget,« siger Ole Højriis Kristensen.