Trendsales anmelder adm. direktør for bedrageri

Hjemmesiden Trendsales, der formidler tøjsalg, har meldt direktør til politiet. Direktøren bortvistes i april.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet Trendsales oplyser, at man har anmeldt sin tidligere administrerende direktør for bedrageri. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse

Ifølge meddelelsen sker det efter en undersøgelse foretaget i perioden efter 5. april, hvor direktøren blev bortvist.

Bedrageriet skulle omfatte misbrug af virksomhedens midler til privat forbrug gående tilbage til 2012, dokumentforfalskning og ukorrekt rapportering af årsregnskaber.

- Vi arbejder lige nu på at få et endnu mere detaljeret overblik over omfanget af bedrageriet, skriver Nicola Claglüna, bestyrelsesformand i Trendsales.

- Det er dog vigtigt for os at understrege, at situationen naturligvis ikke får nogen konsekvenser for Trendsales' brugere eller de services, vores platform tilbyder.

Trendsales ejer, schweiziske Tamedia, har gennemført undersøgelsen sammen med revisionsbureauet Ernst & Young. Den viser ifølge Tamedia, at direktøren blandt andet har fabrikeret en vigtig licens, der tillader selskabet at drive elektronisk bankvirksomhed uden for Danmark. Det har tvunget Trendsales til at lukke ned for sin såkaldte e-wallet.

Den bortviste og anmeldte direktør er blevet midlertidigt erstattet af Urs Hügli, tidligere direktør i Tamedia og medlem af Trendsales' bestyrelse.

Trendsales blev stiftet i 2002 af Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen. Selskabet blev i 2014 købt for et estimeret, trecifret millionbeløb af Tamedia, et større schweizisk medieselskab.Selskabet er kendt som en elektronisk markedsplads for tøj og flere andre varegrupper, hvor brugere kan handle med hinanden.

Ifølge Trendsales bliver der oprettet mere end 500.000 annoncer hver måned, og selskabet har over 920.000 registrerede brugere.
Trendsales ønsker ikke at kommentere sagen ud over pressemeddelelsen.