Trekantdrama i Google-toppen

Android-direktør forlader internetgiganten og drager til Kina, og topchefen skal skilles.

Amanda Rosenberg har arbejdet i Google siden 2008. Her ses hun fra et interview med Berlingske Business i 2011. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et trekantdrama i internetgiganten Google betyder nu et farvel til en af Googles direktører, mens medstifteren skal skilles.

Hugo Barra, som har været produktdirektør for Googles Android-division, der står bag verdens mest anvendte mobilstyresystem, har forladt selskabet for at starte hos den internationalt lidet kendte kinesiske mobilproducent Xiaomi i Beijing, der er blevet beskrevet som Kinas svar på Apple.

Ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal er det ikke alene ønsket om nye græsgange, der ligger bag det overraskende jobskifte. Kilder fortæller avisen, at Hugo Barra i år har haft et romantisk forhold til den 26-årige Amanda Rosenberg, som er markedsføringschef for de meget omtalte Google Glass-briller, som hun selv ofte er ude at vise frem. Og det er han ikke ene om. Det har også den 40-årige Google-medstifter Sergej Brin ifølge avisen - og ligeledes i år.

Se også: Google Glass - sådan ser de ud, og sådan virker de

Startede i svigerindens garage

Hugo Barras fratrædelse sker dagen efter meddelelsen om, at Sergej Brin og hans ligeledes 40-årige kone, Anne Wojcicki, er gået fra hinanden. De blev gift i 2007 og har to børn. Anne Wojcickis søster, Susan, er ledende medarbejder i Google.

Det var i hendes garage, at Sergej Brin og Larry Page startede Google, kort efter at de fik den første finansiering i hus.

Sergej Brin er ifølge Forbes Magazine god for omkring 22,8 milliarder dollars, og ifølge flere medier har Anne Wojcicki angiveligt en ægteskabspagt i tilfælde af, at de to skulle gå fra hinanden.

Amanda Rosenberg har arbejdet i Google siden 2008.

Hvem er Amanda Rosenberg? Berlingske Business interviewede hende i 2011, da hun i Bella Centret gav gode råd til nye virksomheder på IT-markedet

Det er i dag Larry Page, der er topchef i Google. Sergej Brin arbejder med videreudvikling af Google-projekter, heriblandt Google Glass og Googles selvkørende bil.

Stor velgørenhed

Sergej Brin og Anne Wojcicki har som flere andre teknologitopfolk brugt store summer på velgørenhed. Parret donerede i 2012 via deres fælles fond i alt 223 millioner dollars væk, skriver Los Angeles Times.

Den nu tidligere Android-direktør, Hugo Barra, har ifølge Wall Street Journal gennem nogen tid overvejet at forlade Google. Han stod senest bag lanceringen af den nye Nexus 7-tavlecomputer og har været hos Google siden 2008.

Xiaomi er stort set ukendt uden for Kina men er sjettestørste mobilproducent i Kina - to pladser foran Apple. I spidsen for Xiaomi står Lei Jun, og selskabet er ifølge nyhedstjenesten Bloomberg 10 milliarder dollars værd.