Tredobbelt løft giver Vestas-aktien vinger

Vestas-aktien har lagt sig suverænt i spidsen af det hjemlige C20 Cap-indeks onsdag, og også på europæisk plan er aktien med helt i toppen.

Ved 10.30-tiden stiger vindmølleaktien 3,9 pct. til 185 kr., og det giver en fjerdeplads i det brede Stoxx 600-indeks. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved 10.30-tiden stiger vindmølleaktien 3,9 pct. til 185 kr., og det giver en fjerdeplads i det brede Stoxx 600-indeks.

Årsagen skal findes i hele tre løftede anbefalinger for aktien i morgentimerne. Såvel Credit Suisse som Exane BNP Paribas og Bank of America er holdt op med at anbefale salg af aktien. De har nemlig alle tre fundet anledning til at øge anbefalingen af Vestas-aktien til "neutral" fra tidligere "underperform".

 

Hos Credit Suisse krydres anbefalingen med et øget kursmål, der nu hedder 185 kr. mod tidligere 175 kr.

Ifølge den schweiziske banks analytikere har Vestas-aktien nået et fair niveau efter de seneste måneders fald. Frygten for faldende møllepriser er overgjort, mener Credit Suisse, som dog ikke venter store vækstrater for vindmølleselskabet.

Ræsonnementet fra Exane handler også primært om faldet for Vestas-aktien, der lå i 300 kr. i juni, men banken nævner også muligheden for nyt om den vigtige amerikanske PTC-skatteordning næste måned efter de amerikanske midtvejsvalg, rapporterer Bloomberg News.

Endelig har Bank of America vurderet, at de negative risici er indpriset i Vestas-aktien efterhånden, og den amerikanske bank venter også spændt på nyt om PTC'en. Bank of Americas kursmål lyder på 220 kr. ifølge Bloomberg News.