Tredje HR-direktør på et år i TV 2

Lederne falder fra hos TV 2. Den nyansatte HR-direktør Mette Lybeck Pedersen er netop stoppet på TV 2 efter kun et halvt års ansættelse. Hendes forgænger sad også på posten et halvt år.

Koncernfinansdirektør Anders Kronborg , der i øjeblikket er konstitueret adm. direktør i TV 2– og nu også HR-direktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Erhvervspsykologen Mette Lybeck Pedersen, ekspert i blandt andet krise- og stress-problemer, blev 1. marts ansat som HR-direktør i TV 2 og var dermed en del af ledelsesgruppen.

Her var opgaven blandt andet at fokusere på redaktørens og producerens lederroller, så de bedre bliver i stand til at lede medarbejderne, der i en længere periode har været under massivt pres på grund af store ændringer i TV 2.

Men allerede et halvt år efter siger hun stillingen op af personlige årsager, skriver Markedsføring, der har talt med koncernfinansdirektør Anders Kronborg , der i øjeblikket er konstitueret adm. direktør i TV 2 – og nu også HR-direktør:

"Det kan undre, at Mette Lybeck Pedersen siger op midt i en konstitueringsperiode. I hvert fald tror jeg ikke, at årsagen er utilfredshed med TV 2 ledelsen. Men den præcise grund til opsigelsen kender jeg ikke," siger Anders Kronborg og beklager hendes afgang.

Mette Lybeck Pedersen er i dag sygemeldt, og det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra hende. TV 2 venter med at finde en ny HR-direktør til der er fundet en administrerende direktør. Mette Lybeck Pedersen forgænger, Gitte Mandrup, sad også kun på posten i seks måneder fra 1. september 2006.

Chefafgang i TV 2

Det sidste års tid har været præget af en række fratrædelser i toppen af TV 2. Foruden den administrerende direktør Per Mikael Jensen, der forlader posten til fordel for en stilling som President og CEO for Metro International i London.

Derudover har følgende chefer forladt TV 2 inden for det sidste års tid:

Sportschef Morten Stig Christensen , der dengang forklarede baggrunden for beslutningen til Business.dk.

Programchef Bo Damgaard, der mente, at han kunne få det sjovere uden for TV 2

Interaktiv direktør Rune Bech efter uenigheder mellem ham og direktionen in TV 2.

Souchef i TV 2 Interaktiv Lars Emtekjær

Programplanchef Anne Engdal Stig Christensen

Kommunikationschef Kai Høivang

HR-direktør Gitte Mandrup

Marketingdirektør Hanne Kirstein Morsing efter samarbejdsvanskeligheder mellem hende og salgsdirektør Flemming Rasmussen.

Økonomichef Flemming Kjær Hansen

Administrationschef Mads Dirckinck-Holmfeld

Lederflugt fra TV 2?

I marts måned spurgte Business.dk den daværende administrerende direktør Per Mikael Jensen, om der er tale om lederflugt fra TV 2, efter han tiltrådte i maj 2006.

Læs svaret her .