Tre stjerner til Geranium: Vi får nok lidt mere travlt

Geranium er blevet hædret med en tredje Michelin-stjerne. Medejer Rasmus Kofoed kalder det »guddommeligt«.

Rasmus Kofoed og co. på Geranium. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi får nok lidt travlt med bookinger nu.«

Ordene kommer fra Rasmus Kofoed, kok og medejer af restaurant Geranium i København, der onsdag blev hædret med sin tredje Michelin-stjerne.

»Jeg har det fantastisk lige nu. Det er selvfølgelig en stor overraskelse, men det er guddommeligt stort«, siger han kort efter annonceringen til den store skare af fremmødte journalister.

Geranium fik den tredje stjerne ved uddelingen af Michelin-stjerner på et pressemøde på Hotel D'Angleterre, hvor den nordiske Michelin-guide, "Michelin Nordic Guide 2016", blev offentliggjort.

Selv om Rasmus Kofoed medgiver, at restauranten nok får lidt mere travlt efter dagens hæder, understreger han også, at det kommercielle "ikke er drivkraften" for ham.

»Det her er en kæmpe anerkendelse, for det er det allerstørste, som en restaurant kan opnå. Vi har et meget dygtigt personale, og jeg har en familie, der altid bakker op.«

Geranium fik sin anden stjerne sidste år, men det er første gang nogensinde, at Danmark får en trestjernet restaurant.

Business TV: Her bliver Geranium Danmarks første restaurant med tre Michelin-stjerner

 

Også i Oslo har de grund til at juble, efter den norske restaurant Maaemo får tre Michelin-stjerner. Her kan Danmark også glæde sig over de tre stjerner, da restauranten har danskeren Esben Holmboe Bang.

»Jeg er meget stolt på Nordens vegne. Det er så stort, at regionen nu har restauranter med tre stjerner«, siger Rasmus Kofoed.

»Jeg ved ikke, hvad vi har gjort anderledes denne gang. Men nu har vi eksisteret længe, og vi har fundet os selv og er blevet mere modne.«

»Det smitter af på vores gæsters oplevelse, tror jeg«, siger Rasmus Kofoed, der i 2011 også vandt guld ved de uofficielle verdensmesterskaber i kokkekunst ved Bocuse d'Or i Lyon.

For første gang har restauranter, der ligger uden for storbyerne Aarhus og København, også modtaget en Michelin-stjerne ved dagens Michelin-uddeling.

Det drejer sig om Restaurant Kadeau på Bornholm, Frederiksminde på Sjælland og Henne Kirkeby Kro i Vestjylland.