Tre praktikanter koster bank 100 mio. kr.

En sag om bestikkelse koster nu Bank of New York Mellon 14,8 mio. dollar, svarende til 100 mio. kr. Et beløb der betales som en del af et forlig med de amerikanske myndigheder.

Tre praktikanter koster bank 14,8 mio. dollar Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen kommer, efter at banken angiveligt brød amerikansk bestikkelseslovgivning ved at give eftertragtede praktikpladser til familiemedlemmer af højtstående medarbejdere i mellemøstlige kapitalfonde.

Det skriver Wall Street Journal.

Konkret omhandler sagen sig om tre praktikpladser, der blev givet til to sønner og en nevø af højtstående medarbejdere i en mellemøstlig kapitalfond. Familiemedlemmerne overholdt ikke de normale adgangskrav såsom karakterkrav opstillet af banken, men blev angiveligt ansat efter pres fra kapitalfonden.

Bank of New York Mellom er langt fra den eneste bank, der er under beskyldning for bestikkelse i forbindelse med ansættelse af praktikanter. De amerikanske myndigheder har således flere andre banker i deres søgelys.

Forliget har sendt chokbølger gennem Wall Street, hvor udveksling af store og små tjenester længe har været en del af normal praksis. På tværs af Wall Street er der stor utilfredshed med beskyldningerne, som kriminaliserer fremgangsmåder, der angiveligt er helt normale andre steder.