Tre partier langer ud efter aviser

Få styr på underleverandørerne med det samme - det er beskeden fra tre partier, der langer ud efter Berlingske Tidendes Politikens og Jyllands-Postens behandling af bude.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dobbeltmoralsk, når Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Politiken ikke sørger for ordentlige forhold for avisbude. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten skriver nu til de tre blades chefredaktører i sag om rumænske bude.

Budene er ansat af Dansk Avis Omdeling, der står for omdelingen af aviserne, men de tre aviser har også et ansvar lyder det fra Eigil Andersen, arbejdsmarkedsordfører for SF og medunderskriver af brevet.

- Aviserne har et ansvar for, at underleverandøren behandler budene ordentligt. De her dagblade må også selv holde stien ren og opføre sig ordentlig - også selv om det er en underleverandør, der står for distributionen, siger Eigil Andersen.

I det to sider lange brev til chefredaktørerne Tøger Seidenfaden, Jørn Mikkelsen og Lisbeth Knudsen kalder de tre partier behandlingen af avisbudene rystende. De tre chefredaktører opfordres derfor til at optræde lige så fair og lovligt, som avisernes ledere dagligt kræver af andre i samfundet.

/ritzau/