Tre gode og tre skæve i Mærsk-regnskabet

A.P. Møller-Mærsk har fremlagt regnskab for årets første halvår. Den nyudnævnte topchef Søren Skou kalder tallene for utilfredsstillende efter blandt andet Maersk Line kom ud med underskud. Her er de ting som særlig gik godt og dårligt i kvartalet.

Foto: EDGAR SU

Tre skæve:

Maersk Line

Foto: Claus Fisker.

Maersk Line har det svært i det dystre containermarked. Raterne faldt i gennemsnit med 24 pt. i andet kvartal og Maersk Line måtte fremlægge et tab på over 900 mio. kr. Rederiet har fortsat de store besparelser og regner med overskud i 2016.


Havnene

Foto: BOBBY YIP.

Havneforretningen nedjusterer forventninger til året. Situationen på containermarkedet betyder lavere efterspørgsel og særlig de olieproducerende udviklingslande har haft det svært. Samtidig er selskabet ramt af i Guatemala, der nu koster yderligere knap 290 mio.kr.


Tavshed fra topchefen

Foto: Søren Bidstrup.

Hvis nogen havde forventet en åben og snaksaglig ny topchef blev de skuffet. Søren Skou vil ikke svare på nogen spørgsmål om det store strategiarbejde og henviste til den kommende opdatering i september. Samtidig har gruppe i al hemmelighed udskudt en store kapitalmarkedsdag for investorerne uden at forklarer hvorfor. De første tegn er et mindre informativt selskab under Skous efter forgænger Nils Smedegaard i mange år åbnede virksomheden op.

Tre gode

Olien

Foto: CLAUS FISKER.

Maersk Oil er det store lyspunkt. Den længe plagede oliedivision viser, at der trods alt er en verden til forskel på en oliepris på henholdsvis 34 og 46 dollars. Nu tjener selskabet igen penge og venter overskud i år. Med til at hjælpe på indtjeningen er også, at oliedivisionen næsten har skruet helt ned for efterforskningen efter ny olie og den måde sparer masser af penge.


Aktien

Foto: Liselotte Sabroe.

Trods de svære marked er investorerne lettede over regnskabet og den måde som A.P. Møller - Mærsk håndtere betingelserne. Ud på formiddagen har de belønnet ledelsen med et plus på mere end 5 pct.


Boreriggene

Foto: EDGAR SU.

Maersk Drilling, der udlejer borerigge, kommer med en mindre opjustering. Selskabet har i de senere år været ramt manglende investeringslydt hos olieselskaberne i takt med, at olieprisen faldt. Men nu varsler selskabet bedre indtjening blandt andet, fordi selskabet i år får indtægter fra kunder, der har revet kontrakter itu.