Tre-cifrede millionbeløb i kassen til OW Bunkers konkursbo

Det er salg af olielagre og værdier af finansielle kontrakter, der nu giver anledning til at simple kreditorer i OW Bunkers konkursbo kan klappe i hænderne. Tre-cifrede millionbeløb kan være på vej i deres retning.

   Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Kreditorer i OW Bunkers konkursbo har nu fået grund til lidt mere optismisme. Tre-cifrede millionbeløb er på vej fra salg af olie og lukrative konktrakter - penge, der ikke er pantsat hos banker og derfor kan komme ud til de simple kreditorer.

Det skriver Børsen.

»Vi har nogle finansielle kontrakter, hvor modparterne skylder os penge, fordi vi har ret til at sælge olie til en pris, fastlagt i 2014, hvilket er en høj pris i forhold til det nuværende prisniveau. Det er potentielt et aktiv, der måske kan blive til et trecifret millionbeløb, vi får i kassen,« siger advokat John Sommer Smith, kurator i OW Bunkers konkursbo, til Børsen.

Derudover kommer salg af fysiske lagre af olie på skibe og i lagertanke, hvor der tegner sig et billede af, at der både er penge til banker og almindelige kreditorer.

Kuratorerne har tidligere fået tilsagn om økonomisk bistand fra pensionskasser, som har tabt penge på OW Bunker, og som kan have interesse i at placere et ansvar hos OW-ledelsen. Men som det ser ud nu, bliver pengene fra pensionskasserne slet ikke nødvendige.