Tre anholdt i indisk Bagger-skandale

Svindel for 5,5 milliarder kroner i indisk IT-gigant, som flere danske IT-selskaber samarbejder med. 94 procent af selskabets pengebeholdning findes ikke.

Politiet eskorterer lørdag koncerndirektøren for et af Indiens store IT-selskaber Satyam, Vadlamani Srinivas (i midten), væk. Dermed er tre topchefer anholdt i landets største finansskandale. Foto: AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Indiens største finansskandale til dato udviklede sig i weekenden, da også økonomidirektøren for et af landets største IT-selskaber blev arresteret.

Koncernfinansdirektøren for Satyam, som blandt andre KMD (det tidligere Kommunedata) og NNIT (tidligere Novo Nordisk IT) bruger som samarbejdspartner, blev lørdag anholdt af politiet, efter at grundlæggeren og bestyrelsesformanden tidligere på ugen tilstod svindel for et beløb, der langt overgår, hvad den tidligere direktør Stein Bagger svindlede for i IT Factory.

Varm luft for milliarder

Bestyrelsesformanden har svindlet for omkring en milliard dollars (5,5 milliarder kroner). 94 procent af de midler og bankindeståender, som Satyam rapporterede at have med udgangen af september, er varm luft, indrømmede han.

Politiet i Hyderabad sigter koncernfinansdirektør Vadlamani Srinivas for kriminel sammensværgelse, svindel og forfalskning af konti.

»Vi har ingen planer om at arrestere andre lige nu,« sagde politichefen i Hyderabad, V.S.K. Kaumudi, til nyhedsbureauet Reuters.

Der er også rejst tiltale mod bestyrelsesformand Ramalinga Raju. Han trådte onsdag tilbage for Satyam, Indiens fjerdestørste eksportør af software, efter at have afsløret, at han gennem flere år har pumpet regnskaberne kunstigt op i en sådan grad, at Satyams fremtid er truet. Satyam har 53.000 ansatte.

Aktien steg med 60 procent

Den indiske regering udpegede i weekenden en bestyrelse på tre mand i et forsøg på at genskabe tilliden til selskabet, og det fik mandag Satyam-aktien til at stige med 60 procent.

Også bestyrelsesformandens bror, Rama Raju, er blevet anholdt og sigtet for kriminel sammensværgelse og falskneri.