Travle hackere sender Sony i knæ på ny

Over en million passwords er stålet fra SonyPictures.com, siger hackere, der står bag flere store angreb.

Foto: FRANCK ROBICHON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York: En hacker-gruppe siger, at den har stjålet mere end en million brugerpaswords, e-mailadresser og andre informationer fra SonyPictures.com.Det er det seneste af flere cyberangreb på den japanske elektronikgigant.

Hackerne, der kalder sig Lulz Security, siger, at de har foretaget et indbrud i servere, som driver hjemmesiden SonyPictures.com - det meddeler gruppen på en webside. Ifølge hackerne har de stjålet ukrypterede passwords, navne, adresser og fødselsdatoer fra brugere.

For at understrege over for Sony, at firmaet ikke er i stand til at holde udefrakommende ude, offentliggjorde hackerne navne, fødselsdatoer, e-mail-konti, telefonnumre samt kodeord på tusinder af personer, der tidligere har deltaget i en Sony-konkurrence.

En talsmand for Sony oplyser, at firmaet "er i gang med at undersøge disse påstande", men talsmanden ønsker ikke at kommentere yderligere. Nyhedsbureauet Reuters har bekræftet, at de offentliggjorte informationer fra brugerne er korrekte.

I april opdagede Sony, at hackere var brudt ind i PlayStation Network og havde stålet data fra mere end 77 millioner konti. Det anses for det største angreb på internettet nogensinde, og det fik den japanske virksomhed til at lukke PlayStation Network og andre tjenester i op mod en måned.

Lulz Security har taget ansvaret for en række hacker-angreb over de seneste mange måneder. Tidligere har man blandt andet angrebet den amerikanske tv-station Fox og offentliggjort oplysninger om deltagerne til kanalens kommende X Factor-program.