Transportordførere efter udrensning i Havarikommissionen: Hvorfor fredes ledelsen?

Efter længere tids kaos er tre medarbejdere blevet tvangsflyttet fra Havarikommissionen. Hos både Enhedslisten og Dansk Folkeparti undrer man sig over, at ledelsen fredes, mens menige medarbejdere tvangsflyttes.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har tidligere fået kritik fra en række ordførere for sin håndtering af sagen om Havarikommissionen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Transportminister Ole Birk Olesens (LA) udrensning i Havarikommissionen møder nu skarp kritik fra transportordførerne Kim Christiansen (DF) og Henning Hyllested (Ø).

Udrensningen, som kommer efter længere tid kaos i den uafhængige sikkerhedsvagthund, indebærer, at tre menige medarbejdere bliver tvangsflyttet væk fra Havarikommissionen. Men samtidig fredes chefen for Havarikommissionen, Martin Puggard.

»Når der er en syg virksomhed, så er det som regel et ledelsessproblem. Hvis man har en organisation, der har et ledelsesproblem, så giver det ikke mening, at skifte medarbejderne ud,« siger Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti.

Henning Hyllested fra Enhedslisten er enig:

»Den opbakning, som Ole Birk Olesen giver ledelsen, synes jeg er meget uheldig. Ledelsen har ansvaret for problemerne. Ole Birk Olesen skulle have slået ned på ledelsen med mindre, at medarbejderne ikke er kompetente. Men det er bestemt ikke mit indtryk,« siger Henning Hyllested.

Beslutningen om at tvangsflytte tre medarbejdere kommer ovenpå en arbejdsmiljøvurdering foretaget af Kjerulf & Partnere, der beskrev Havarikommissionen som en »stærkt dysfunktionel« organisation.

Det overrasker transportordfører Henning Hyllested, der i februar havde Ole Birk Olesen i samråd om problemerne i Havarikommissionen:

»Det kommer bag på mig, at problemerne stikker så dybt, for det var ikke det indtryk, jeg fik, da jeg havde samråd med Transportministeren om Havarikommissionen. Man kunne godt fornemme, at der var noget der ikke fungerede, men på det lukkede samråd fremgik det ikke, at det var en dybt dysfunktionel organisation,« siger Henning Hyllested.

Ole Birk Olesen har tidligere fået kritik for sin håndtering af problemerne i Havarikommissionen, og hos Dansk Folkeparti er man fortsat ikke tilfredse med ministerens håndtering:

»Jeg ved ikke, hvor meget Ole Birk Olesen har været inde over sagen, men under alle omstændigheder er det hans ansvar at få det løst. Det ser ikke ud til, at sagen er håndteret ordentligt, hvis der kun er flyttet tre medarbejdere,« siger Kim Christiansen.

Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra transportminister Ole Birk Olesen. Tirsdag aften lagde hans ministerium en pressemeddelelse ud om sagen.