Transportminister næsten tavs om Uber-lukning

Ole Birk ærgrer sig i skriftlig kommentar over, at der ikke er flertal for at lovliggøre tjenesten.

Tænk, at det skulle blive en minister fra Liberal Alliance, der står bag den lov, der nu får kørselstjenesten Uber til at lukke i Danmark.

Sådan lyder det tirsdag fra venstreorienterede debattører på de sociale medier. De er ikke sene til at påpege ironien i, at det er under transportminister Ole Birk Olesen (LA), at Uber opgiver at køre i Danmark.

Selv ønsker Ole Birk Olesen ikke at stille op til interview om sagen. Han har i stedet sendt en skriftlig kommentar via sit ministeriums pressetjeneste:

- Uber er formentlig ulovlig i sin nuværende form efter den gældende taxilov, og det ændrer den kommende taxilov ikke ved, skriver Ole Birk Olesen.

- Det er ærgerligt, at der ikke var flertal for den del af regeringens forslag til en markant liberalisering af taxiloven, som ville have gjort det nemmere for Uber og lignende køretjenester at operere lovligt i Danmark.

Ministeren påpeger, at partierne bag den nye taxalov er enige om at følge med i den teknologiske udvikling.

Formålet er, påpeger han, at se, om "et flertal i Folketinget på et tidspunkt kan enes om en smartere kontrol end den, der i dag finder sted".

Det er blandt andet kontrol med taxameter, som ministeren mener kan gøres smartere.

/ritzau/