Transportfirma belønnet for sikre flytninger

Brønderslev Flytteforretning vægter arbejdsmiljøet og trafiksikkerheden højt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hvis en chauffør hos Brønderslev Flytteforretning A/S får en fartbøde, skal han selv betale.

- Alle chauffører er på timeløn, og jeg vil have, at de følger love og regler. Jeg beder dem ikke om at køre for hurtigt. Tværtimod har jeg sagt, at de skal opføre sig pænt i trafikken og køre efter reglerne, fastslår Jan Mortensen, som driver flytteforretningen sammen med hustruen Susanne.

Et mulehår foranTorsdag aften sidste uge blev Brønderslev Flytteforretning kåret som vinder i DTLs region Midt Nord.

Det skete i Viborg og bringer firmaet videre i konkurrencen om at blive Årets Transportvirksomhed 2009 på Dansk Logistik & Transports generalforsamling i København i maj. Valget faldt på Brønderslev Flytteforretning på grund af firmaets høje vægtning af arbejdsmiljøet og trafiksikkerheden.

- Her nåede firmaet et enkelt mulehår foran de to øvrige kandidater, siger Svend Sørensen, som er formand for DTL Region Midt Nord.

For to år siden fik Brønderslev Flytteforretning monteret hastighedsbegrænsere på lastbilerne.

- Det gør, at chaufførerne kan slappe af og lader være med at foretage »elefantoverhalinger« på motorvejene, siger Jan Mortensen.

Lastbilerne er også udstyret med automatisk motorslukker, der sætter ind efter nogle minutter i tomgang.

De to tekniske begrænsninger betyder, at firmaet kører 0,8 km længere på en liter diesel.

Højresvingskameraer blev monteret for tre år siden, og lastbilerne har også haft GPS udstyr i al den tid, det har været muligt.

Det er i det hele taget innovation og vækst, som kendetegner Brønderslev Flytteforretning A/S, der har fået rigtig god gang i et nyt koncept med flyttecontainere til private og virksomheder. Succeskriteriet ved lanceringen for to år siden var 50 containere i løbet af fem år.

- Men allerede nu har vi gang i 70 ti fods containere. Ideen er, at kunden selv pakker og læsser containeren, hvorefter vi transporterer den til bestemmelsesstedet eller til opbevaring. Det er især kunder fra 50 år og op, der bruger konceptet, fortæller Jan Mortensen.

Branchekyndig søgesBrønderslev Flytteforretning består af 11 lastbiler, tre varevogne og 24 medarbejdere, hvilket er en fordobling siden 2007. Foruden traditionelle flytteopgaver har firmaet også tre ugentlige ture til Fyn og Sjælland, udleje af depot- rum, kørsel for en køkkenproducent samt et samarbejde med skadeservicefirmaer og forsikringsselskaber om oprydning og opbevaring af indbo efter skader på grund af brand, storm og vand.

Jan og Susanne Mortensen udgør bestyrelsen sammen med Asger Qvesehl, som er tidligere direktør for Danske Fragtmænd i Nordjylland. Ægteparret vil gerne udvide bestyrelsen med en branchekyndig, men det er svært at finde en, der kan bidrage med noget fagligt.

- Vi har haft møder med flere emner. Jeg spørger dem direkte, hvad de kan bidrage med, for jeg skal jo betale for det. Vi søger fortsat, fortæller Jan Mortensen.

Alle flyttebiler medbringer en elektrisk trappesækkevogn. Og hvis de ansatte opdager nye hjælpemidler, er firmaet klar til at købe dem, forsikrer Jan Mortensen. I lagerhallen i Brønderslev er der lagt en særlig støjdæmpende belægning på gulvet.

- Det kræver ingen vedligeholdelse og er godt at arbejde på, fortæller Jan Mortensen.

Også på Erhvervsbladet.dkDownload gratis erhvervsbøger

Find et nyt lokale eller lej et overskydende lokale ud her

Find et nyt erhvervskøretøj her Læs ErhvervsBladet.dks ansvarfraskrivelse nederst på siden

Powered by DisqusErhvervsBladet.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at ErhvervsBladet.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i ErhvervsBladet.dk, på www.erhvervsbladet.dk.dk eller andre platforme og medier, som drives af Berlingske Media.