Traktorproducent høster højere indtjening end ventet i fjerde kvartal

Amerikanske Deere & Company, der er bedst kendt for sine grønne traktorer med de gule fælge af mærket John Deere, kom ud af fjerde kvartal med en indtjening per aktie på 1,57 dollar mod ventet 1,47 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Amerikanske Deere & Company, der er bedst kendt for sine grønne traktorer med de gule fælge af mærket John Deere, kom ud af fjerde kvartal med en indtjening per aktie på 1,57 dollar mod ventet 1,47 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCOTT OLSON

Og det tegner også godt for det kommende skæve regnskabsår 2017/18. Her venter traktorproducenten en vækst i reservedele på 22 pct., mens salget til blandt andet landbruget ventes at vokse med 9 pct.

Samlet regner producenten med, at de nordamerikanske landmænd vil bruge flere penge på selskabets produkter - og at salget vil vokse mellem 5 og 10 pct. i USA og Canada.

Nettoindkomsten i fjerde kvartal 2016/17 steg med hele 79 pct. i forhold til kvartalet sidste år og endte på 510,3 mio. dollar mod 285,3 mio. dollar i perioden sidste år.

Aktien stiger 2 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS