Traktorgigant overrasker positivt trods træg landbrugssektor

Den amerikanske koncern John Deere, der blandt andet fremstiller traktorer og andre landbrugsmaskiner, overraskede analytikerne markant i selskabets andet kvartal ved at have haft mindre tilbagegang, end der på forhånd var ventet.

Læs mere
Fold sammen

Deere kom ud af andet kvartal af regnskabsåret 2014/2015 med en indtjening per aktie på 2,03 dollar, hvilket var markant over forventningen i markedet, der lød på en indtjening på 1,56 dollar per aktie ifølge estimater fra Bloomberg News.

I hele tal lyder endte bundlinjen på et overskud på 690,5 mio. dollar, hvilket var en tilbagegang fra samme periode året før, hvor selskabet tjente 981 mio. dollar.

Der var også en positiv overraskelse på Deeres toplinje, der i kvartalet lød på 8,2 mia. dollar, hvilket godt nok var en tilbagegang fra 9,9 mia. dollar i samme periode året før, men dog 650 mio. dollar højere, end analytikerne havde ventet.

- John Deeres resultater i andet kvartal er bemærkelsesværdige set i lyset af de svage betingelser, der fortsat påvirker den globale landbrugssektor, siger Samuel R. Allen, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør i Deere, i en meddelelse til regnskabet.

På baggrund af indtjeningen i andet kvartal løfter det amerikanske selskab forventningerne til hele året, så det nu regner med et overskud på 1,9 mia. dollar mod 1,8 mia. dollar forud for regnskabet.

Deere ser ud til at gå en god fredag i møde på det amerikanske aktiemarked, idet Deere-aktien stiger med 1,7 pct. til 91 dollar i formarkedet.