Trængt møbelfirma dømt for at kopiere børne-sællert

Underskudsramt nordsjællandsk møbelfirma er ved Højesteret blev dømt for at kopiere den norske Tripp Trapp-børnestol.

Foto: PR-foto fra Stokke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det økonomisk trængte møbelfirma Lulu Baby ApS. i Hornbæk er ved Højesteret dømt for ulovlig kopiering af den norske Tripp Trapp-stol, som er solgt i næsten ti millioner eksemplarer.

Ifølge Jyllands-Posten fastslår dommen, at norske Stokke Gruppen A/S skal have halvanden million kroner i erstatning og dertil dækket sagsomkostningerne af Lulu Baby.

De penge kan dog hænge i en tynd tråd, for det nordsjællandske møbelfirma har i årene 2007-09 haft et samlet underskud på to millioner kroner før skat. Ved udgangen af 2009 - det senest tilgængelige regnskab - var egenkapitalen negativ med en kvart million, mens gælden løb op i næsten syv millioner kroner.

Læs også:

Møbelfabrik fra 1908 tredoblede overskud

Møbelbranchen til kamp mod tyverier

Bruttoresultatet blev på få år næsten halveret til 4,5 millioner kroner, og antallet af ansatte faldt fra 15 til blot en håndfuld.

Stokke har siden 1997 haft omkring 1.200 sager  om krænkelser af ophavsretten til stolen, der kan reguleres, i takt med at barnet vokser. For ti år siden afgjorde Højesteret, at møbelkoncernen Tvilum-Scanbirks barnestol også lå for tæt op ad Tripp Trapp.

Læs også:

Le Klint til kamp mod kopister

Ventil-producent kæmper mod kopi-pirater